Malezya'da kaçırılan öğretmen Arif Komiş, Türkiye'ye götürüldü

Birleşmiş Milletler (BM) korumasındaki öğretmen Arif Komiş hukuksuz olarak Türkiye’ye gönderildi.

SHABER3.COM

Malezya Göçmen Bürosu’na bağlı polisler önceki gece Uluslararası Hibiskus Okulları (Hibiskus International School) yöneticisi ve öğretmeni Arif Komiş ve ailesini gözaltına aldı. 

ULUSLARARASI HUKUK ÇİĞNENDİ

Komiş ile eşi ve dört çocuğunun Türkiye’ye iade edilmek üzere Kuala Lumpur’da göçmen bürosunda tutulduğu belirtilirken avukatların yaptığı teşebbüsler sonuçsuz kaldı. 

Arif Komiş bu sabah Türkiye'ye götürüldü.

12 Haziran 2019’da Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği’ne (UNCHR) ailece müracaat talebi kabul edilen Komiş ailesinin gözaltına alınması ve Türkiye'ye gönderilmesinin uluslararası sözleşmelere aykırı olduğu belirtildi. 

Birleşmiş Milletler’den sığınma isteyen kişi talebi sonuçlanana kadar koruma altında tutulması gerekiyor. 

TÜRKİYE BÜYÜKELÇİLİĞİ YENİ DOĞAN ÇOCUĞUNA PASAPORT VERMEDİ

Kimya öğretmeni olan ve Türk okullarında yöneticilik de yapan Komiş'in doğan çocuğuna Türkiye Büyükelçiliği pasaport vermediği için Malezya’dan ayrılamadığı öğrenildi. 

KİMYA DALINDA DERECELERİ VAR

Marmara Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra Kazakistan’da Türk okullarında kimya öğretmeni olarak çalışan Arif Komiş, askerliğini yapmak üzere Türkiye’ye döndü. 

Daha sonra Tacikistan’da görev yapan Komiş, uluslararası bir çok bilim projesini yürüttü. 50’den fazla başarı madalyasını Tacik öğrencilerle birlikte kazanma başarısı gösterdi. Kimya alanında yüksek lisans da yapan Komiş’in son görev yeri Malezya’ydı.

MALEZYA’DA İLK DEĞİL…

2017 yılının mayıs ayında da Hizmet Hareketi'ne bağlı olduğu gerekçesiyle iki kişi kaçırılmıştı. 

O dönemde kaçırılan iki kişinin Malezya’nın Ipoh şehrinde yeni açılan Türk okulu Time International School’un müdürü Turgay Karaman (43) ile uzun süre Kuala Lumpur’da esnaflık yapan İhsan Arslan (39) olduğu belirtilmişti.


<< Önceki Haber Malezya'da kaçırılan öğretmen Arif Komiş, Türkiye'ye... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER