Mali'de 3 günlük ulusal yas ilan edildi


Dün akşam saatlerinde Çad'daki Sahil Bölgesi G5 (Mali, Çad, Moritanya, Burkina Faso ve Nijer) ülkeleri toplantısını yarıda kesip ülkesine dönen Mali Cumhurbaşkanı İbrahim Boubacar Keita'nın başkanlığında olağanüstü olarak toplanan bakanlar kurulu toplantısından, ülkede üç günlük yas ve on gün boyunca 'acil durum' kararı çıktı.

Yerel zaman dilimine göre cumayı cumartesine bağlayan gece Mali devlet televizyonuna konuşan Cumhurbaşkanı Keita, "Bu gece yarsından geçerli olmak üzere üç günlük ulusal yas ve on günlük acil durum kararı aldık. Ülkemizde ve dış temsilciliklerimizde bayraklar yarıya indirilecek." ifadeleri ile alınan kararı duyurdu.

MALİ CUMHURBAŞKANI: YAŞANANLARIN HZ. MUHAMMED'İN DİNİ İLE ALAKASI YOK

Saldırının bilançosu hakkında bilgi veren Mali lideri, "Bu Trajedik olayda, Mali güvenlik güçleri başta olmak üzere ve bizlere destek olan BM, Fransa, ABD ve tüm dost ve kardeş ülke kuvvetlerine şükranlarımı sunuyorum. Böyle bir acıyı bize yaşatanların ve yaşananların Hz. Muhammed'in dini ile alakası yok. İslam demek barış demek. Terörün hiçbir zaman kazanamayacak. İkisi saldırgan olmak üzere 21 kişi yaşamını yitirdi ve 7 de yaralı var. Soruşturma ve incelemeler devam ediyor." şeklinde konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Mali'de 3 günlük ulusal yas ilan edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER