Mali'deki saldırıyı o örgüt üstendi

Mali'nin başkenti Bamako'da bulunan lüks bir otele bu sabah baskın düzenlendi. Aralarında Türklerin de olduğu 170 kişinin rehin alındığı saldırıyı El Kaide bağlantılı El Murabitun üstlendi.

Mali'deki saldırıyı o örgüt üstendi

Fransız BFM TV, Malili yetkililere dayanarak verdiği haberde Mali'deki otel saldırısında rehin alınan kişilerin tamamının kurtarıldığını, saldırıda 18 kişinin ise hayatını kaybettiğini duyurdu. Rehineler arasında bulunan 7 THY personeli kurtarıldı. Diğer yandan BM Barışgücü askerleri, otel saldırısında en az 27 ölü olduğunu bildirdi.

Mali'nin başkenti Bamako'da bulunan Radisson Otel'e saldırı düzenlendi. 10 kişi oldukları tahmin edilen silahlı grubun diplomatik plakalı bir araçla otele girdiği bildirildi. Reuters'e konuşan güvenlik kaynakları, "Sabahın erken saatlerinde silah sesleri başladı. Görünüşe göre rehine almak için yapılmış bir eylem. Polis orada ve etrafı güvenlik kordonu altına alıyorlar." açıklamasında bulundu.

Terör saldırısı El Kaide bağlantılı El Murabitun tarafından üstlendi. Twitter üzerinden açıklama yapan El Murabitun adlı El Kaide yanlısı grubun Tuaregler ve Araplardan oluştuğu ve merkezinin Mali'nin kuzeyinde olduğu ifade edilirken, grubun bu iddiası henüz doğrulanmadı. 

Saldırganlar oteldeki 170 kişiyi rehin almıştı. Düzenlenen operasyonla rehinelerin tamamın kurtarıldığı belirtilirken, 18 kişinin öldüğü duyuruldu.

BM Barışgücü askerleri: Otel saldırısında en az 27 ölü var

Birleşmiş Milletler (BM) yetkilisi Mali'nin başkentindeki Radison Blu oteline gerçekleştirilen saldırı sonrası barışgücü askerlerinin en az 27 kişinin öldüğünü rapor ettiğini açıkladı.

İsminin açıklanmasını istemeyen yetklili, Bamako'daki otelde bulunan barışgücü askerlerinin otelin alt katında 12 ve ikinci katında 15 ceset gördüğünü açıkladı. Yetkili, BM askerlerinin otelin aranmasında halen Malili yetkililere yardım ettiğini açıkladı.

Öte yandan Türk Dışişleri Bakanlığı, rehineler arasında bulunan Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Bamako uçuşlarını gerçekleştiren 7 personelden tümünün kurtarıldığını açıkladı.

7 THY PERSONELİ SERBEST

Mali'de otel baskını sırasında rehin alınan Türk Hava Yolları'nın (THY) 7 personelikurtuldu. Otelde rehin olarak bir THY personeli kaldı. Rehin olarak tutulan personelin kurtarılması için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Mali'nin başkenti Bamako'da, bir otele baskın düzenleyen silahlı kişiler, 170 kişiyi rehin almıştı. Rehin alınanlar arasında THY'nin 7 personeli de bulunuyordu. THY personellerinden 5'i güvenlik güçleri tarafından kurtarılmıştı. Son olarak bir personelin daha kurtulduğu öğrenildi. Kurtulan personelin ismi henüz açıklanmadı. THY kaptan pilotu İsmail Yerli, ikinci pilot Sadık Murat Arat, THY istasyon şefi Mehmet Atmaca ile kabin görevlisi Şerife Taşcı Kabacık, Lütfiye Deniz Kıvrak operasyonla kurtarılmıştı. Otelde rehin olarak bir THY personeli kaldı. Rehin olarak tutulan personelin kurtarılması için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

THY UÇAK GÖNDERİYOR

Mali'de silahlı otel baskını sırasında rehin alınan Türk Hava Yolları'nın (THY) 7 personeli kurtuldu. Personelleri almak için Atatürk Havalimanı'ndan Bamako'ya özel uçak gönderilecek.

Mali'nin başkenti Bamako'da bir otele baskın düzenleyen silahlı kişiler, 170 kişiyi rehin almıştı. Rehin alınanlar arasında 7 THY personeli de bulunuyordu. İlk etapta THY personellerinden 5'i, daha sonra diğer 2'si güvenlik güçleri tarafından kurtarıldı.

THY kaptan pilotu İsmail Yerli ve ikinci pilot Sadık Murat Arat ile kabin memurları Şerife Taşçı Kabacık, Murat Gündüz, Lütfiye Deniz Kıvrak, Eray Sevim ve THY istasyon şefi Mehmet Atmaca'yı almak üzere Atatürk Havalimanı'ndan Bamako'ya özel bir uçak gönderileceği açıklandı.

(CİHAN, AP, DHA)
<< Önceki Haber Mali'deki saldırıyı o örgüt üstendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER