Maliye Bakanı: "Ekonomi yavaşlıyor, farkındayız"

15 Temmuz'un ardından toplu tasfiyeler ve bilhassa medyaya yönelik baskılarla Türkiye istikrarsız bir ülke izlenimi verirken, Maliye Bakanı Naci Ağbal, ekonominin yavaşladığının farkında olduklarını itiraf etti.

Sokaktaki vatandaştan efsane ekonomi analizi

Üçüncü çeyrek verileri çok iyi gelmiyor
Maliye Bakanı Naci Ağbal, üçüncü çeyrek verilerinin çok iyi gelmediğini ancak hükümet olarak aldıkları önlemlerle büyümeye hız kazandırmaya çalıştıklarını kaydetti.

Normal şartlarda ekonomik verilerin en yüksek çıkması gereken bir dönemde tüm verilerin aşağı yönde olması, uzmanları ve sektör oyuncularını tedirgin ediyor.

Maliye Bakanı, buna örnek olarak, bankacılık sektöründe, kredi sisteminde, bireysel kredi kartları alanında atılan adımlar ile 150 metrekarenin üzerindeki konut alımındaki KDV’nin yüzde 18’den yüzde 8’e indirilmesini gösterdi.

Kısa süre önce Reuters’ta yer alan bir analizde özel sektör yatırımlarının önümüzdeki yıl artırılmasına ve böylece büyümenin sadece tüketimden değil yatırım ve ihracattan da desteklenmesine dayanan yüzde 4.4 büyüme hedefinin, hukukun üstünlüğü ilkesinde yatırımcıları ikna edebilecek düzenlemeler yapılmaz ise büyük ölçüde riske girebileceğine dikkat çekilmişti.

Reuters’ın son güncel anketine göre 2017’de büyümenin yüzde 3.2 ile yüzde 4.4 hedefinin oldukça altında kalması bekleniyor.

(DİKEN)
<< Önceki Haber Maliye Bakanı: "Ekonomi yavaşlıyor, farkındayız" Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER