'Maliye memuru düşük maaş yüzünden antidepresan kullanmaya başladı'


Tüm Maliye Memurları Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği (Tüm Mam-Der) Genel Başkanı Cevdet Sel, Gelir Dairesi Başkanlığı personeli konusunda yapılan düzenlemelerden sonra çalışanlar arasında maaş farkı oluştuğunu iddia ederek tepki gösterdi. Personelin psikolojisinin bozulduğunu söyleyen Sel, "Psikolojisi bozulan çoğu memur antidepresan ilaçlar kullanmaya başladı." dedi.

Tüm Maliye Memurları Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği (Tüm Mam-Der) Genel Başkanı Cevdet Sel ve dernek üyeleri Maliye Bakanlığı önünde çalışanlar arasındaki maaş farklarının çok olduğu gerekçesiyle basın açıklaması düzenledi. 2005 yılında yürürlüğe giren 5345 sayılı Gelir İdaresi Başkanlığı Teşkilat Kanunu ile başkanlığın yapılanmaya gittiğini ifade eden Sel, Gelir Dairesi Başkanlığı personeli konusunda da düzenleme yaptığını ancak bu düzenleme yüzünden çalışanların maaşları arasında uçurumlar kadar fark oluştuğunu söyledi.

Ücret dağılımının adil olmadığını iddia eden Sel, personelin bu yüzden psikolojisinin bozulduğunu söyledi. Sel, "Psikolojisi bozulan çoğu memur antidepresan ilaçlar kullanmaya başladı. İş tanımı yapılmadığından aynı kurumda, aynı serviste, aynı işi yapan memur gelir uzmanından 1.200-1.400 yeni işe başlayan gelir uzman yardımcısından 500 lira daha az maaş almaktadır. Üstelik iş yükünün memurların omuzlarında olduğunu Maliye Teşkilatı içinde herkes tarafından bilinen bir gerçektir." ifadelerini kullandı.

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın her yıl dışarıdan uzman yardımcısı almak için sınav açtığını açıklayan Sel, kurumda çalışan memurunun kariyer ilerleme haklarının alınarak çalışanların görevde yükselme haklarının engellendiğini söyledi. Sel, konuşmasını şu şekilde tamamladı:

"Maliye çalışanları çoğu kamu görevlilerine nazaran bilgi ve beceri bakımından üst performans gösteren yaptığı hatayı mali sorumluluk gereği kendi cebinden ödeyen derin mevzuata sahibi bilgisine sahip kişilerdir. Bizlerin hak ettiği ücretin boyutu hak ve adaletin uygun olarak göze alınmalıdır. Bu durum çalışırken yüzü gülmeye memurun emekli olduğunda da devam etmekte, çalışırken aldığı maaşın yüzde 60'na yakınını emekli olunca kaybeden başka bir kurum memuru yoktur."

CİHAN
<< Önceki Haber 'Maliye memuru düşük maaş yüzünden antidepresan kullanmaya... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER