Maltepe Belediyesi'nden giysi kumbarası


Maltepe Belediyesi, 'giymiyorsan giydir' sloganıyla ilçenin 18 mahallesine 50 giysi kumbarası kurdu. Vatandaşlar, giymedikleri giysileri bu kumbaralara atıyor, ihtiyaç sahipleri de buradan ihtiyacı olan giysileri bedava alabiliyor.

Maltepe Belediyesi, yardımlaşmayı artırmak ve eski giysilerin ihtiyaç sahiplerine ulaşması için 'giysi kumbarası' uygulaması başlattı. 18 mahalleye bu kapsamda 50 adet kumbara kuruldu. Muhtarlıkların yanına, ana arter ve noktalara yerleştirilen giysi kumbaralarıyla, kullanılmış giysi, ayakkabı ve tekstil eşyalarının geri dönüşümle, ihtiyaç sahibi vatandaşlara kazandırılması amaçlanıyor. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından başlatılan bu kampanyayla, toplanan giysiler, ayrıştırılıp temizlendikten sonra bir kısmı Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü üzerinden, yurt içi ve yurt dışında ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırılacak.

Kampanyayla ilgili açıklama yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, "İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızı düşünerek böyle bir kampanyaya başladık ama bu uygulamanın arkasında duyarlı vatandaşlarımızın, 'kullanılmış giysilerimizi nereye bırakalım' diyerek, bizleri aramalarının da etkisi var. İlk etapta 7 mahallede 28 noktaya kurduğumuz bu kumbaraları, şu an 18 mahallemizde 50 noktaya kadar yaydık. Gelen taleplere göre kumbaralarımızın bulundukları yerler de genişletilecek. Maltepeli giymiyorsa, giydirecek" dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Maltepe Belediyesi'nden giysi kumbarası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER