Maltepe’de AKP ve MHP’liler oy sayımını durdurdu

CHP’li Barış Yarkadaş, Maltepe’de devam eden oy sayım sürecinde, AKP ve MHP’li bir grubun İlçe Seçim Kurulu’nun sayımı hızlandırmak istemesine tepki gösterip çalışmaları durdurduğunu duyurdu.

Maltepe'deki oy sayımına müdahale girişimi

CHP’li Barış Yarkadaş, Maltepe’de devam eden oy sayım sürecinde, AKP ve MHP’li bir grubun İlçe Seçim Kurulu’nun sayımı hızlandırmak istemesine tepki gösterip çalışmaları durdurduğunu duyurdu. Gerginliğin sona ermesinin ardından oy sayımına yarın devam edilmesi ve sayımların 20 kurul ile devam etmesi kararlaştırıldı.
 
Yarkadaş’ın konuya dair paylaşımları şöyle:

- “Maltepe İlçe Seçim Kurulu’nun, Sandık Sayım Kurulu sayısını ve sayımı hızlandırmak istemesine tepki gösteren MHP ve AKP’liler, sayım alanına topluca girerek çalışmaları durdurdu. Bunun üzerine Özel Harekat duruma müdahale etti ve salona girdi. Şu an sayım yapılamıyor.

- Bir grup AKP ve MHP’linin Maltepe’deki oy sayım alanına girip hakimleri alenen tehdit etmesi üzerine başlayan gerginlik duruldu. AKP ve MHP oyların sayılmasını neden istemiyor? ‘Kurul sayısının artırılacağı’nı medya bile biliyorken ‘Bizim haberimiz yoktu’ demenin anlamı nedir?

- Maltepe’deki tüm oylar şu an HAKİM güvencesinde… Sayımlar biraz sonra başlayacak. Lütfen herkes sakin olsun… İmamoğlu pazartesi günü mazbatasını alacak; şu an itibariyle fark 13.395… Maltepe’de sayılan sandık 600’e yaklaşıyor. 1089 sandığın çoğu gitti azı kaldı…

- Bu görüntülerin ardından sayımlara YARINA KADAR ara verildi. Sayım işlemi Cumartesi sabahı hakimlerin verdiği karar üzerine iki değil ’20 KURUL’la devam edecek.”
<< Önceki Haber Maltepe’de AKP ve MHP’liler oy sayımını durdurdu Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER