Maltepe'de son durum: Oy sayımı sona erdi

İstanbul'un Maltepe ilçesinde itirazlar üzerine günlerdir sürdürülen oyların yeniden sayım işlemi sona erdi. Gece saatlerinde biten yeniden sayım işlemi sonrasında birleştirme tutanaklarının oluşturulmasına geçilecek.

SHABER3.COM

Maltepe'deki Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde oy sayım işlemi 00:20’da bitti. Bugünkü sayım işlemi saat 09.20'de başlamıştı.

Maltepe’de sayılan toplam 1.089 sandık bulunuyor.

Maltepe'de normal sandıkların sayımı bittikten sonra, 40 sandık yani geçersiz oyların sayıldığı itirazla hepsinin yeniden sayılmasına karar verilen sandıklar da sayıldı.

Son duruma göre CHP adayı Ekrem İmamoğlu, Binali Yıldırım'ın yaklaşık 14 bin oy önünde yer alıyor.

BARIŞ YARKADAŞ'TAN AÇIKLAMA

Eski CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, Twitter hesabından Maltepe'deki son durumu aktardı.

Yarkadaş, "Maltepe'de sayılmayı bekleyen sadece 16 sandık kalmışken, AKP'den yeni bir hamle geldi. AKP, ilk itiraz sonrası 'geçersiz oyların sayıldığı 40 sandığın yeniden ve tamamının sayılması' için itiraz etti. İlçe Seçim Kurulu, konuyu YSK'ya sordu. YSK'nın cevabı bekleniyor." dedi

KAFTANCIOĞLU: OLAĞANÜSTÜ BİR DURUM YOK

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ise "Maltepe’de olağanüstü bir durum yok rahat olun" diyerek, "Geçersiz oylar sayılırken tam sayım kararı çıkmış ve sonraki çuvallarda tüm oyların sayımına başlanmıştı. Başlangıçta sadece geçersizlerin sayıldığı 32 sandığın tamamı sayılacak ve sayılmayan hiçbir şey kalmadan gece sayım bitecek" mesajını paylaştı.

Yarkadaş, Maltepe'de AKP ve MHP'nin yeni sayım terminali istemediğini belirtti. Yarkadaş'ın paylaşımları şöyle:

"Maltepe'de sayımı yapılacak 112 sandık kaldı. AKP ve MHP yeni terminallerin kurulmasına itiraz etti. İlçe Seçim Kurulu, konuyu YSK'ya aktarıp ne yapması gerektiğini sordu. BU BELGE, MHP ile AKP'nin sayımları bitirmek istemediğini gösteriyor. Yeni sayım terminali istemiyorlar:

[Haber görseli]


Maltepe'deki sayım saat 09.20'de başladı. Şu an itibariyle 119 sandık kaldı. AKP ve MHP dün geceki toplantıda yeni terminallerin kurulmasına itiraz etti. İlçe Seçim Kurulu, konuyu YSK'ya aktarıp ne yapması gerektiğini sordu. Sayım iki terminalle devam ederse cumartesi günü biter"

YSK, AKP ve MHP'nin yeni terminallerin kurulmasına itirazını değerlendirdi. YSK, iki partinin talebini kabul etmedi. Böylece sayım yapılan terminal sayısı 2'den 6'ya çıktı.

NE OLMUŞTU?

YSK, Maltepe ilçe seçim kurullarının, tüm oy sayımlarının iptali yönündeki kararını kaldırmıştı. 1089 sandıktan, 158'inin sayımının devam edilmesine karar verilmişti.

'İVEDİLİKLE SAYILSIN'

YSK’nin kararı sonrası Maltepe 1 ve 2 Nolu seçim kurulu, iki konuda görüş sordu. Maltepe seçim kurulları “Terminal kurulması ve sayım işlemlerinin hızlandırılmasında tek başına ilçe seçim kurulu yetkili midir”, “Sayım işlemleri terminaller vasıtasıyla yapılabilir mi” sorularını sordu. YSK ise daha önceki kararları hatırlatarak “ilçe seçim kurullarınca sayımın ivedilikle tamamlanmalı” kararını iletti.

2 SANDIK KURULU İLE DEVAM EDİLDİ

YSK’nin Maltepe’de yeni terminal kurulmasının önünü açmasına ve sayım işleminin ivedilikle bitirilmesi gerektiğine ilişkin uyarısına rağmen AKP ve MHP’lilerin diretmesi sonucu akşam saatlerinde sayıma 2 sandık kurulu ile devam edildi.

<< Önceki Haber Maltepe'de son durum: Oy sayımı sona erdi Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER