Eğitim kurumuna polis eşliğinde denetim baskını

Maltepe'de bulunan Coşkun Koleji'ne polis eşliğinde denetim baskını düzenlendi.

Eğitim kurumuna polis eşliğinde denetim baskını

Ellerinde İstanbul Valiliği'nin 3-30 Eylül arasındaki tarihi kapsayan ve hiçbir okul isminin bulunmadığı talimatla gelen çok sayıda kurum görevlisi okulda denetim yapmak istediklerini söyledi. Okulda bulunan veliler ise durum karşısında tepkilerini dile getirdiler.


6 KURUM AYNI ANDA BASKIN YAPTI
İstanbul Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gıda Tarım Müdürlüğü, Maliye, İtfaiye ve Sosyal Güvenlik Kurumu görevlileri polis eşliğinde Valilik talimatını geldikleri Coşkun Koleji yetkililerine gösterdi. Bu sırada bazı öğrenci velileri de polis ekiplerine ve baskına gelen diğer kurumlara tepki gösterdi. Daha sonra okula alınan ekipler incelemelerde bulundu. Kurum avukatlarının eşlik ettiği denetimlerde görevlilerin avukatların sorularına verdikleri cevaplar da baskının keyfi gerçekleştirildiği yönündeki iddialara doğrular şekilde oldu. 



MÜFETTİŞTEN KOMİK CEVAP: TESADÜF
Milli Eğitim müfettişleri rutin denetim yaptıklarını, denetimin diğer kurumlarla aynı ana denk gelmesini tesadüf olarak açıklarken, Gıda Tarım Müdürlüğü'nden gelen ekipler de avukatların 'niye özellikle bizim okulumuza geldiniz, Coşkun Koleji'nin isminin geçtiği denetim ile ilgili yazınız var mı' şeklindeki sorulara da 'tesadüf' diye yanıt verdi.



Saatlerce süren denetimler sonrası görevliler okulu terk etti. Okul bahçesinde toplanan öğrenci velileri duruma tepki gösterdiler. Veliler, öğrencilerin okulda oldukları bir sırada bu tür baskınların çocukları korkuttuğunu söyledi. Veliler devlet okullarında her anlamda yetersizlikler devam ederken kendi okullarında yapılanları anlayamadıklarını dile getirdi. 



Baskın yapılan okulun zaten okul olarak inşa edildiği için bir eksiğinin bulunmasının mümkün olmadığını kaydeden veliler yetkililerin tabelaların boyunu ölçmek yerine eğitimin kendisi ile ilgilenmelerini istedi. Bir başka veli de 28 Şubat sürecinde çok haksızlığı uğradığını belirterek şimdi aynı haksızlıkların çok daha beterinin zulümler sona ersin diye desteklediği insanlar tarafından çocuğuna uygulandığını söyledi.




<< Önceki Haber Eğitim kurumuna polis eşliğinde denetim baskını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER