Manavgat Belediyesi, 500 çocuk kapasiteli kreş ve bakım merkezi açtı


Antalya Manavgat Belediyesi, dar gelirli ailelerle için kreş ve çocuk bakım merkezi açtı.

Belediye'nin Side Mahallesi'nde hayata geçirdiği 4 katlı bin 100 metrekare alanda hizmet verecek olan kreş ve çocuk merkezinin 500 çocuk kapasiteli olduğu belirtildi.
Kreşte 3-4-5 yaş grubu çocuklara hizmet vereceği ifade edildi. Modern bir şekilde yapılan kreşte çocukların uyku odaları, derslikler çok amaçlı salonlar, yemek odaları, mutfak ve idari odalar bulunuyor.

Çocuk kültür merkezinde ise 6-12 yaş grubu çocuklara hizmet verece, okul sonlarında sanat, dans, müzik, drama dersleri verileceği kaydedildi. Side Mahallesi 1079 Sokak'ta hayata geçirilen Manavgat Belediyesi Kreş ve Çocuk Kültür Merkezi açılışını Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, CHP İlçe Başkanı Ahmet Öztürk, Manavgat MYO Müdürü Prof. Hacer Bakır Sert, oda başkanları, belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, muhtarlar, öğretmenler ve kreş öğrencileri birlikte yaptı.

Belediye Başkanı Şükrü Sözen yaptığı açıklamada, Manavgat halkının desteği ile kentte insan odaklı sosyal yatırımları gerçekleştirmeye devam edeceklerini söyledi.
Manavgat'ta her zaman ilkleri gerçekleştirdiğini belirten Sözen, Kreş ve Çocuk Kültür Merkezi'nin de bir ilk olduğunu kaydetti.

Başkan Sözen, şu ifadeleri kullandı: "Öğretmenlerimiz insanı yetiştiriyor. Bizler de insan odaklı çalışmalar yapmaya çalışıyoruz. Öğretmenlerimizi temsil ettiği görev icabıyla takdir ediyoruz ve günlerini kutluyoruz. İyi ki varlar. Bizi mutlu eden ikinci şey, gençlerimizin çocuklarımızın hayata hazırlanmasıyla ilgili emek harcayan öğretmenlerimize bu çalışma süreçlerinde onlara fiziki ortamları hazırlama imkanını sağlayabilmiş olmamız. Bu gün Kreş ve Çocuk Kültür merkezimizin açılışının keyfini sizlerle paylaşıyor olmamız bu nedenle önemli. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 'Çocuk sevgisi, insan sevgisi için vazgeçilmez bir ihtiyaçtır.' demiştir. Çocuklar geleceğimizin güvencesi yaşama sevincimizdir. Bugünün çocuğunu yarının büyüğü olarak yetiştirmek hepimizin görev ve sorumluluğundadır. Bizler de belediyecilik anlayışımız itibarıyla insan odaklı çalışma sürecimizin bir getirisidir ki, her zaman projelerimizde öncelikle gençlerimizi ön planda tutmaya çalıştık."

Kaymakam Nazmi Günlü de yaptığı konuşmasında, "Şartlar değişiyor, bazı şeyler kolaylaşırken pek çok şey de zorlaşıyor." diyerek "Birtakım ihtiyaçların karşılanması noktasında sosyal hizmetlerin önemi arttı." şeklinde konuştu.

Özellikle belediye kanununda yapılan değişiklerle belediye kaynaklarından sosyal hizmetlerin desteklenmesi konusu önem kazandığının altını çizen Günlü, "Bunun güzel örneklerinden birinin açılışında sizlerle birlikteyiz. Bu hizmetle özellikle ailelerin bütçesine de katkıda bulunacak bir hizmet. İnşallah bu güzel örnek bir örnekle kalmaz inşallah Manavgat'ta artırılır. Çeşitli semt ve mahallelere yayılır. Çok özel hazırlanmış bir bina yapılmış." ifadelerinde bulundu. CİHAN
<< Önceki Haber Manavgat Belediyesi, 500 çocuk kapasiteli kreş ve bakım... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER