Manavgat iş dünyası: Hükümet bir an önce kurulmalı


Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş siyasilere çağrıda bulunarak, "Hükümet bir an önce kurulmalı." dedi.

MATSO'nun temmuz ayı olağan meclis toplantısında ilçe ekonomisi, turizm sektöründeki kırılganlıklar ve Manavgat ekonomisine etkileri tartışıldı. Toplantıda konuşan MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, siyasilere çağrıda bulunarak hükümetin bir an önce kurulmasını istedi. Hükümetin kurulmasıyla siyasi belirsizliğin sona ereceğinin altını çizen Boztaş, ekonomik gündeme dönülerek yapısal reformların hayata geçirilmesinin zorunlu olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin son son 1,5 yılda 3 seçim yaşadığını hatırlatan Boztaş, bu sebeple ekonomik sorunların çözümünün ele alınamadığını kaydetti. Siyasi partiler arasında koalisyon görüşmelerinin sürdüğünü ifade eden Boztaş, "Ülkemizde siyasi ve ekonomik sorunların çözülmesi için herkes üzerine düşen görevi yapmalıdır. Siyasilerin siyasi hırslarından arınıp, asgari müştereklerde anlaşarak tüm konuları ele alıp, uzlaşma sağlayarak hükümeti bir an önce kurmaları gerekmektedir. Ülkemizde siyasi ve ekonomide çözülmesi gereken konulara dönmesi elzemdir." diye konuştu.

Turizmde de büyük sıkıntılar yaşandığına değinerek, 2015'in turizmde 'kayıp yıl' olduğunu ifade eden Boztaş, "2016'yı kurtarmak için acil bir şekilde hükümetin kurulması lazım." dedi. 8. Ekonomik Şura'da Başbakan'a sundukları destek paketi taleplerinin uygulanmasını isteyen Boztaş, şöyle konuştu: "Uçaklara uygulanan ve 31 Mayıs'ta sona eren 6 bin dolarlık yardımın sezon sonuna kadar uzatılması, 2014 yılında ülkemize 400 binden fazla turist getiren acentelere yönelik kredinin devam etmesi, sezon sonu SGK primlerinde ve enerji giderlerinde indirimlerin uygulanması ile uçaklardaki boş koltuklara verilen desteklerin acilen uygulanması gerekmektedir." CİHAN
<< Önceki Haber Manavgat iş dünyası: Hükümet bir an önce kurulmalı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER