Manavgat'ta geçen sene 100 organ bağışı yapıldı


Manavgat Devlet Hastanesi (MDH) Organ Nakli Merkezi Koordinatörü Dr. Özlem Olcay, ilçede geçen yıl 100 organ nakli bağışında bulunulduğunu açıkladı.

Manavgat'ta özel bir kafede 'Organ Bağışla, Hayat Kurtar' kampanyasının tanıtımı yapıldı.

Burada konuşan Olcay, Manavgat'ta en fazla yapılan organ bağışının böbrek olduğunu kaydetti. 6 Mart 1980 tarihinde Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, organ naklinin caiz olduğunu belirttiğini hatırlatan Olcay, "İnsanların daha fedakar oldukları organ bağışında Manavgat'ta daha çok böbrek bağışı başı çekiyor. 2015 yılında 100 bağış yapıldı. 2016 yılının ilk üç ayında bu rakam 50. Halkımızın organ bağışı konusunda her geçen gün duyarlılığı artıyor." diye konuştu.

18 yaşından büyük ve akli dengesi yerinde olan her insanın organlarını bağışlayıp hastalara hayat verme huzurunu, mutluluğunu yaşamak isteyebileceğini vurgulayan Olcay, isteyenin tüm organlarını dileyenin de bazı organlarını bağışlama hakkına sahip olduğunun altını çizdi. Olcay toplantıda, organ bağışı nedir, nasıl yapılır, nelere dikkat edilir, bitkisel hayat, canlıdan ve kadavradan organ alımları hakkında bilgi de verdi. CİHAN
<< Önceki Haber Manavgat'ta geçen sene 100 organ bağışı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER