Manavgat'ta yıllık 150 milyon adet yumurta tüketiliyor


Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş, ilçede yıllık 150 milyon adet yumurta tüketimi olduğunu, tüketimin en fazla olduğu yerin ise beş yıldızlı oteller olduğunu söyledi.

Turizmin sektörünün 50'nin üzerinde sektöre iş kolu oluşturduğuna dikkat çeken Boztaş, "Bölgemizde sadece yıllık 150 milyon adet yumurta tüketimi oluyor, Manavgat tedarikçi firmalar için vazgeçilmez bir pazar." dedi.

3. gün sürecek olan ve 85 tedarikçi firmanın stant açtığı 2. 'Ne Varsa Manavgat'ta Var' buluşması ile Atatürk Kültür Merkezi'nde(AKM) başladı.

MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, yaptığı konuşmada, turizm sektörü temsilcileri ile tedarikçi firmaların buluşmasını Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) fuar takvimine aldırarak fuarla taçlandırmak olduğunu kaydetti.

Her yıl 4,5 milyon turisti ağırlayan Manavgat'ın turizm gelirlerinden yaklaşık 4 milyar dolar ülke ekonomisine döviz girdisi sağladığını belirten Boztaş, bu bağlamda ilçenin tedarikçi firmalar için önemli bir pazar olduğunu ifade etti.

Boztaş, ilçenin tedarikçi firmalar için vazgeçilmez pazar olduğunu tüketilen şu rakamlarla açıkladı: "Yıllık 150 milyon adet yumurta, 25 milyon kilogram ,portakal, nar, mandalina ve narenciye, 5 milyon kilo litre yağ, 15 milyon litre süt ve süt ürünleri, 30 milyon kilogram beyaz ve kırmızı et, 75 milyon litre sıvı içecek, 30 milyon ton karpuz ve kavun ile 5 milyon litre temizlik malzemesi tüketimi yapılıyor. Manavgat'ın turizmden kazandığı paranın Manavgat'ta kalmasını istiyoruz." CİHAN
<< Önceki Haber Manavgat'ta yıllık 150 milyon adet yumurta tüketiliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER