Manisa'da kanser hastası üç kişi kök hücre nakliyle hayata bağlandı

Manisa'da kanser hastası üç kişi kök hücre nakliyle hayata bağlandı

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Hafsa Sultan Hastanesi'nde geçen haziran ayında açılan Kök Hücre Nakil Ünitesi'nde, kök hücre nakli tedavisiyle üç kanser hastası sağlığına kavuştu. Üniversite eğitimini hastalığı yüzünden yarım bırakan 22 yaşındaki Hafize Kabak, sağlığına kavuşarak tekrar hayata bağlandı. Azerbaycan'da üniversite öğrenimine devam ederken hastalığını öğrenen 21 yaşındaki Hasan Furkan Dede de kendini yeniden doğmuş gibi hissettiğini söyledi.

CBÜ Hafsa Sultan Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Emin Kurt, hastadan kök hücre toplanıp tekrar kendisine verildiğini, bunun üç hastaya başarıyla uygulandığını söyledi. On hastadan kök hücre topladıklarını belirten Başhekim Kurt, "İki hastaya da hafta içinde uygulanacak. Hasta yakınından kök hücre toplama işlemlerimiz de başladı. Üç hastaya daha nakil yapacağız. Hem bölgemize hem de dışarıdan gelen hastalara kök hücre nakli yapıp uluslararası standartlara kavuşmak istiyoruz. Önümüzdeki yıllarda akredite olmaya çalışacağız. Her türlü yeniliğe açığız." dedi. Nakil ameliyatlarını yapan Prof. Dr. İsmet Aydoğdu da ilk nakillerin başarıyla sonuçlandığını, bekleyen hastaları tek tek aldıklarını ve titiz bir şekilde çalışmaları sürdürdüklerini söyledi.

İki yıl önce lenfoma kaserine yakalandığını öğrenen ve tedaviye başlayan Dede ise bu sürede zor günler geçirdiğini söyledi. Azerbaycan'da üniversite eğitimine devam ederken hastalığını öğrendiğini anlatan Hasan Furkan Dede, tedavi olduğunu ve kendini yeniden doğmuş gibi hissettiğini söyledi. Bir yıl tedavi gördükten sonra rahatsızlığının yeniden nüksettiğini dile getirerek, "En son kök hücre uygulaması yaptık ve sağlığıma kavuştum." dedi.

Hafize Kabak da üniversite öğrenimini hastalığı yüzünden yarım bıraktığını belirtti. İki yıl tedavi gördüğünü dile getiren Kabak, psikolojik olarak çok etkilendiğini ancak kök hücre naklinin başarılı olmasıyla tekrar hayata bağlandığını ve eğitimini sürdüreceğini kaydetti. CİHAN
<< Önceki Haber Manisa'da kanser hastası üç kişi kök hücre nakliyle... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER