Manisa'da oda başkanları, 15 işçinin öldüğü kazayı tedbirsizliğe bağladı

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Salı, Temmuz 7 2015
Manisa'nın Gölmarmara ilçesinde 13'ü kadın 15 tarım işçisinin hayatına mal olan trafik kazasını tedbirsizliğe bağlayan oda temsilcileri, facianın ardından ortak çağrıda bulundu. Manisa Ziraat, Ticaret, Esnaf ve Borsa odalarının başkanları, tarım işçilerinin kontrolsüz ve denetimsiz taşınmamaları ve sigortaların yapılması gerektiğini belirterek yollarda sıkı denetim çağrısı yaptı.
Manisa'nın Gölmarmara ilçesinde 13'ü kadın 15 tarım işçisinin hayatına mal olan trafik kazasını tedbirsizliğe bağlayan oda temsilcileri, facianın ardından ortak çağrıda bulundu. Manisa Ziraat, Ticaret, Esnaf ve Borsa odalarının başkanları, tarım işçilerinin kontrolsüz ve denetimsiz taşınmamaları ve sigortaların yapılması gerektiğini belirterek yollarda sıkı denetim çağrısı yaptı.

Kazadan büyük üzüntü duyduklarını dile getiren Manisa Ziraat Odası Başkanı Mustafa Kaçire, kazanın süt tankeri şoförünün uyumasından kaynaklandığının iddia edilmesine rağmen tarım işçilerinin bir kamyonetin arkasında taşınmasının da uygunsuz olduğunu söyledi. Türkiye'de artık AB normlarının yakalanması gerektiğinin altını çizen Kaçire, "Eğer dün sabah saatlerinde bu işçilerimiz düzenli ve kontrollü bir şekilde taşınmış olsaydı şu anda yaşıyor olabilirlerdi. Şu bir gerçektir ki trafikte kurallara uymazsan, ölüm kaçınılmazdır. Ayrıca bu işçilerimiz sigortasız çalıştırılması konusunda gerekli tedbirler alınmalı. Tarım işçisi de olsa Sosyal Güvenlik Kurumu'nun kurallarına uyulması gerekir." dedi.

Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap da özellikle tarım işçilerinin kontrolsüz şekilde taşınmasına karşı ciddi çalışmaların yapılması gerektiğini söyledi. Özkasap, "İnsanlarımız günlük yevmiye için canlarını ortaya koyuyorlar. Artık bu kontrolsüz taşımacılık konusunda ciddi çalışmanın yapılması gerekiyor. Özellikle trafiğin yoğun olduğu ana yollarda kontroller yapılmalı." diye konuştu.

Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter de kazanın süt tankeri şoförünün dikkatsizliğinden kaynaklandığının belirtilmesine karşın, kamyonetin arkasında tarım işçilerinin de taşınmasının hata olduğunu kaydetti. Tarım şehri olan Manisa'da kontrolsüz tarım işçisi taşımacılığına radikal önlemler alınması gerektiğini vurgulayan Geriter, "Yaşanan kaza hepimizi çok üzdü. Günlük 20 ile 40 lira yevmiye için insanlar ve çocuklarımız canlarından oldu. Tarım kendi Manisa'da artık radikal tedbirlerin alınması gerekiyo

Bu haberler de ilginizi çekebilir