Manisa'da organik tarımı geliştirmek için üreticiye 20 fidan dağıtıldı


Manisa Yuntdağı'nda organik tarım ve besiciliği geliştirmeyi hedefleyen Yunusemre Belediyesi, Meyveciliği Geliştirmesi Projesi kapsamında üreticilere 20 bin fidan dağıttı.

Belediye Muradiye ek hizmet binasında düzenlenen törende üreticilere ceviz, badem, Antep fıstığı, nar ve zeytin fidanı dağıtımı yaptı. Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, geçen yıldan bu yana toplam 45 bin fidan dağıtımı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Üreticileri desteklemeye devam edeceklerini dile getiren Çerçi, "Bundan 10 yıl sonra tarımda Yuntdağı bölgesini geliştirirsek çok ciddi bir potansiyele sahip oluruz. Kırsal alanlarda yapılacak her türlü faaliyetler de bizlerin görevi. Bir taraftan TOKİ ve Kentsel Dönüşüm çalışmaları ve rutin belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra kırsal hizmet çalışmalarımızı da yapıyoruz. Yuntdağı'nda bulunan arazilerimize soğuğa dayanıklı badem ceviz gibi fidanlarımızı dikerek bu noktaları organik tarım havzası haline getirmeyi amaçlıyoruz." dedi.

Organik tarım ve hayvancılığı desteklediklerini aktaran Çerçi, şunları kaydetti: "Açtığımız Süt Toplama Merkezleri ile üreticilerimizi rahatlatıyoruz. Bundan 10 sene sonra tarımda Yuntdağları bölgesini geliştirirsek çok ciddi bir tarım alanı haline getiririz. Yunusemre Belediyesi olarak Meyveciliği Geliştirme Projemiz ile Yuntdağı bölgesindeki çiftçilerimize iklim şartlarına ve arazi yapısına uygun olarak belirlenen 6 bin ceviz, 5 bin 500 badem, 2 bin 500 Antep fıstığı, 5 bin zeytin ve 700 nar olmak üzere yaklaşık 20 bin fidanı dağıttık."

Yapılan çalışmalar ve dikilen fidanların yıllar sonra büyük fayda sağlayacağını belirten Yunusemre Kaymakam Vekili İsmail Çorumluoğlu da "Bu fidanlar 6-7 yıl sonra kendi ihtiyaçlarını karşılayacak seviyeye gelir. Yunusemre'deki çalışmaları yakından takip ediyoruz. Yıllar sonra yeşil çiftçisi mutlu bir Yuntdağı görecektir. Bu dağıtımda emeği geçenlere çok teşekkür ederim." ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber Manisa'da organik tarımı geliştirmek için üreticiye... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER