Manisa'da otomobil önce kamyonete, ardından eve çarptı: 3 ölü

Manisa'da otomobil önce kamyonete, ardından eve çarptı: 3 ölü

Manisa'da 200 kilometre hızla gittiği iddia edilen bir otomobilin. park halindeki kamyonete vurup takla atarak iki katlı eve çarpması sonucu üç kişi hayatını kaybetti. İki katlı evde hasar meydana gelirken içerideki kişilerde herhangi bir zarar oluşmadı. Evde oturan aileler, deprem olduğunu sandıklarını söyledi.

Kaza, saat 01.30 sıralarında, Yunusemre ilçesi Cumhuriyet Mahallesi, 5048 Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre Muradiye yönünden Manisa istikametine yüksek hızla seyir halinde olan 45 HE 335 plakalı otomobil, virajı fark edemeyerek refüje çıktı. Buradaki bir ağacı deviren, ardından park halindeki 45 HY 511 plakalı kamyonete çarparak iki katlı evin balkonuna vurup kamyonetin üzerine ters olarak düşen otomobildeki Nihat Eryılmaz (37), İsmail Çetin (28) ve Halil Çevik (24) hayatını kaybetti. Otomobilin içinde sıkışan cenazeler, itfaiye ve 112 ekiplerinin uzun çabaları sonucunda çıkarılabildi. Sabah saatlerinde duruma tepki gösteren mahalle sakinleri, bu kazanın ilk olmadığını belirterek, yetkililerin viraj için önlem almasını istedi.

Otomobilin çarptığı evin sahibi Hayrettin Akdeniz, kazayı şöyle anlattı: "Kaza, gece saat 01.00-01.30 civarı oluyor. Karşı yoldan 200 kilometre hızla geliyor. Evin önünde park halindeki bizim araca vuruyor. Arabaya vurduktan sonra ikinci katın balkonuna fırlıyor ve tekrar bizim aracın üzerine düşüyor. Araçta bulunan üç kişi de ölüyor. Ses geldi, sesten dolayı kalktık, aracın kaza yaptığını gördük. Biz bu evde oturuyoruz. Taksi önce bizim kamyonete çarpıyor, ondan sonra eve vuruyor, ondan sonra tekrar kamyonetin üzerine düşüyor. Hasar var. Çok şiddetli vurdu. Evde 10 kişiden fazlayız, iki hane oturuyoruz. Taksinin kilometresi 200'müş, ibre o şekilde kalmış. Zaten görevliler de kilometrenin 200'de kaldığını söyledi. Eğer bariyer olsaydı, bu araç bizim evimize vurmayacaktı, belki adamlar da ölmeyecekti. Burada sık sık kaza oluyor. Geçen sene bizim yanımızdaki eve bir araç daha vurmuş, bir çocuk hayatını kaybetmişti. Eğer bu kaza sabah olsaydı daha çok kimse hayatını kaybedecekti, çünkü çocuklar burada oyun oynuyor."

Şakir Akdeniz isimli mahalle sakini de, "Daha dün bir araba daha burada refüje çıkarak evlere doğru geldi ve hızını keserek durabildi. İzleri hala duruyor. Burada sık sık bu olaylar oluyor. Yazın yine üç dört defa aynı şekilde kaza oldu. Ayda bir iki kez aynı şekilde olay oluyor. Bu viraj yüzünden sürekli kaza oluyor. Yolun aslında düz devam etmesi gerekirken sski Belediye Başkanı Adil Aygül zamanında, seçim nedeniyle yol, okul önünden çevrildi. Okulun önünden bu yolun geçmesi zaten çok riskli. Bereket çevre yolu açıldı. Çevre yolu açılmasaydı, her gün burada kaza olacaktı. Çevre yolu, kazaları biraz azalttı ama yine de çok kaza oluyor. Bir de aşırı hız yapıyorlar. Arabalar burada resmen şov yapıyor. Arabaların çıkardığı seslerden, bazen devrildiğini zannediyoruz." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Manisa'da otomobil önce kamyonete, ardından eve çarptı:... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER