Manisa'da toplu taşıma araçlarında dezenfeksiyon çalışması başlatıldı


Manisa Büyükşehir Belediyesi, bulaşıcı hastalıklara karşı toplu taşıma araçlarında dezenfeksiyon çalışması başlattı. Belediye adına 17 ilçede toplu taşıma hizmeti veren bütün arabalarda yapılacak çalışmayla vatandaşların daha sağlıklı ortamlarda seyahat etmesinin amaçlandığı belirtildi.

Belediye Ulaşım Dairesi Başkanı Mümin Deniz, Sağlık İşleri Dairesi'yle birlikte çalışma başlattıklarını söyledi. Uygulama kapsamında ilk olarak 155 No'lu Şehir İçi Denetimli Halk Otobüsleri Kooperatifi ve 141 No'lu Muradiye Kampüs Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi'ndeki toplu taşıma araçlarında dezenfekte yaptıklarını ifade etti. Merkez ilçelerdeki çalışmaların ardından Soma'da dezenfekte yapacaklarını aktaran Deniz, "Bu çalışmamız, Büyükşehir Belediyesi adına il genelinde toplu taşıma hizmeti veren tüm araçlarda ücretsiz olarak gerçekleştirilecek." dedi.

Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Serpil Aykurt ise şunları söyledi: "Özellikle kış aylarında nezle, grip gibi bulaşıcı hastalıkların artışı göze çarpıyor. Bu kapsamda bulaşıcı virüslerin yayılmaması için toplu taşıma araçlarının temizliği önem arz etmektedir. Bunun önüne geçmek için toplu taşıma araçlarında, yolcu tutamaçlarından koltuklara kadar dezenfekte ederek vatandaşlarımızın daha sağlıklı şekilde seyahat etmesini sağlayacağız." CİHAN
<< Önceki Haber Manisa'da toplu taşıma araçlarında dezenfeksiyon çalışması... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER