Manisa'da sürpriz buluşma

Manisa bugün sürpriz bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. Başbakan Davutoğlu ile Erdoğan'ın adından "O zat" niye bahsettiği eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cuma namazında bir araya geldi.

Manisa'da sürpriz buluşma

Başbakan Davutoğlu, bazı açılışlar için Manisa'ya geldi. Davutoğlu'nun Manisa ziyaretinde dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Bir süredir AK Parti ve Erdoğan'a yönelik sözleriyle kamuoyunda adı sıkça duyulmaya başlayan Bülent Arınç, Davutoğlu'yla Cuma namazı kıldı. Namaz öncesi geniş güvenlik önlemleri altında camiye gelen Başbakan Davutoğlu'nu Arınç caminin girişinde karşıladı. Arınç ve Davutoğlu'nun neşeli olması dikkatlerden kaçmadı. Namaz kıldıktan sonra Davutoğlu ile Arınç caminin merdivenlerinde kameralara poz verdi. 



ERDOĞAN'IN 'O ZAT" DİYE NİTELEDİĞİ ARINÇ'A ÖZEL DAVET

İddiaya göre Bülent Arınç'a Başbakan Davutoğlu tarafından Manisa ziyareti öncesi özel davet gitti. Arınç da bu davete icabet etti. Arınç, CNN Türk kanalında HDP'lilerle dönemin hükümet yetkilileri tarafından yapılan Dolmabahçe mutabakatından Erdoğan'ın haberdar olduğunu açıklamıştı. Bu sözler büyük yankı uyandırmış, Erdoğan, Arınç için "O zat dürüst davranmıyor" ifadesini kullanmıştı. Arınç ise Twitter hesabından art arda açıklama yaparak hem Erdoğan'a hem de AK Parti'nin yöneticilerine yönelik eleştirilerini sıralamıştı.


ESKİ BAKANLAR ARINÇ'A DESTEK VERMİŞTİ

Bu gelişmeler yaşanırken bir taraftan da Arınç'a destek veren eski bakanlar gündeme geldi. Hüseyin Çelik, Sadullah Ergin ve Suat Kılıç'ın Twitter'daki paylaşımları Arınç'a destek olarak yorumlandı. 



ABDULLAH GÜL İLE BULUŞMA

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise tartışmaların zirveye çıktığı dönemde önce Erdoğan ile Beştepe'de görüştü. Ardından Arınç'ın evine giderek eski bakanlarla bir araya geldi. Bütün bu gelişmeler "AK Parti içinde muhalif bir hareket mi başlıyor?" sorusunu akıllara getirdi. Bu hareketi Hamamönü Hareketi diye Nokta Dergisi haber yapmıştı.


HAVUZ YAZARLARI ARINÇ'A HAKARET YAĞDIRDI

Bülent Arınç'ın açıklamalarından sonra özellikle havuz yazarları bu konuya yakın ilgi alaka göstermeye başlamıştı. Hızını alamayan bazı havuz yazarları Arınç'a hakarete varan sözler sarf etmişti. 







<< Önceki Haber Manisa'da sürpriz buluşma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER