Manisa'daki nefret operasyonu'nda yeni gelişme

Manisa’da geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen nefret operasyonunda gözaltına alındıktan sonra 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 5 kişiden 3’ü savcılığın itirazı üzerine, yine aynı hakimlik tarafından tutuklandı. Tutuklanan 3 kişi Manisa T Tipi Cezaevi’ne gönderildi. İki kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Böylece Manisa’da geçtiğimiz Kasım ayından beri yapılan nefret operasyonlarında gözaltına alındıktan sonra tutuklananların sayısı 52’ye çıktı.

Nefret operasyonlarına Ali İhsan Kaya ile Ali Çengelci böyle isyan etti

Video: Arşiv

Sürdürülen soruşturma çerçevesinde, Manisa merkezli 5 ilde geçtiğimiz hafta önceden belirlenen adreslere sabahın erken saatlerinde eş zamanlı baskınlar düzenlenmişti.

Düzenlenen baskınlarda H.D, M.S, C.A, A.Y, Ş.U, M.P, S.S.Y, C.D, A.D, S.Ç, Z.B, K.D, M.B, İ.Ü, H.Ş, S.K, E.G, H.İ, S.K ve A.A.K gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınan H.D, M.S, C.A, A.Y, Ş.U, M.P, S.S.Y, C.D, S.Ç, Z.B, K.D, M.B, H.Ş, H.İ ve A.A.K  tutuklanmış, polis ve öğretmenlerden oluşan 15 kişi Manisa T Tipi Kapalı Cezaevi'ne konmuştu.

S.K, E.G, İ.Ü, A.D ve S.K ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, yurt dışına çıkışları da yasaklanmıştı.

Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan S.K, E.G, İ.Ü, A.D ve S.K, savcılığın itirazı üzerine, polis tarafından tekrar gözaltına alındı.

Savcılık, 5 kişiyi tutuklama talebiyle 2. Sulh Ceza Hakimliğine sevk etti. 2. Sulh Ceza Hakimliği, polis memurları S.K ile S.K ve İstanbul’da Vergi Dairesi Müfettişi olan E.G’yi tutukladı.

Tutuklanan 3 kişi Manisa T Tipi Cezaevi’ne kondu. İ.Ü ve A.D adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Son tutuklama ile birlikte Manisa geçtiğimiz Kasım ayından beri gerçekleştirilen nefret operasyonlarında gözaltına alındıktan sonra tutuklanıp cezaevine konanların sayısı 52’ye çıktı.
<< Önceki Haber Manisa'daki nefret operasyonu'nda yeni gelişme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER