Mankene terör soruşturması açmışlar

Manken, oyuncu Didem Soydan da terörist ilan edildi. Instagram’da hesabında 6 ay önce ‘Cumartesi Anneleri’nin fotoğrafını paylaşıp acılarına ortak olduğunu yazan Soydan hakkında soruşturma açıldı. Soydan, açılan soruşturmayla Twitter hesabından yaptığı paylaşımla dalga geçti.

SHABER3.COM

Herkesi terörist ilan etmede son noktaya gelindi. Manken Didem Soydan hakkında, ‘terör örgütü propagandası yaptığı’ iddiasıyla soruşturma açıldı. Soruşturmaya gerekçe olarak, Soydan’ın Cumartesi Anneleri’ne destek verdiği bir paylaşımı gösterildi.

Hükümet yanlısı gazete Sabah’tan Dilek Yaman’ın haberine göre Didem Soydan, Cumartesi Anneleri’ne ilişkin olarak Instagram hesabında 28 Ağustos 2018 tarihli bir paylaşım yaptı.



Soydan, “Canım anne ve senin gibi değerli anneler: Bu olanlar yüzünden sizden özür dilerim. Açıklama yapmaya, ağır neden ve sebepleri anlatmak bile gereksiz. Fotoğraf yeterli. Bir anne, evladını arıyor. Gözaltına alınmış ve kaybedilmiş evladını. Onların adı benim için sevginin, vazgeçmemenin, yüreğin, analığın sözlük karşılığıdır. Cumartesi anneleri özür diliyorum, bütün bu başınıza gelenler ve gördüğünüz muamele için özür diliyorum. Sizler çöp yığının üzerine düşen çiğ tanelerisiniz. Özür dilerim” notunu düştü.

Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Soydan’ın bu paylaşımıyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulundu.

 

Sosyal medyadaki hesaplarında ilginç çıkışlarıyla tanınan Didem Soydan, soruşturma açılmasına Twitter hesabından yaptığı paylaşımla dalga geçti.




Soruşturmayı tamamlayan İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, Didem Soydan hakkında “söylenilen sözlerin propaganda kapsamında değerlendirilemeyeceği” gerekçesiyle takipsizlik kararı verdi.

'DİDEM SOYDAN VİCDANIN SESİDİR'

Cumartesi Anneleri de resmi Twitter hesabından Soydan hakkında açılan soruşturmaya tepki göstererek, "Kaybedenlere dokunmayanlar adalet talebimize ses verenlere karşı suç üretmeye çalışıyor. Acımıza ortak olmak suç değildir. Didem Soydan vicdanın sesidir" paylaşımında bulundu.

DİDEM SOYDAN KİMDİR ? 

1984 doğumlu anne tarafı Bulgaristan ve Yunanistan göçmeni, babası ise Arnavutluk’tan göç etmiş bir ailenin kızı. Türkiye’nin en iyi modellerinden biri olarak biliniyor. Bugüne kadar rol aldığı diziler ve filmler, Uçurum, Güzel Çirkin, Aşk Yeniden, Mutlak Adalet, Bir Hikayem Var.
<< Önceki Haber Mankene terör soruşturması açmışlar Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER