Mansur Yavaş, CHP'den istifa etti
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cumartesi, Nisan 16 2016
Paylaş
X Post
CHP’den 2014 yerel seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Mansur Yavaş, CHP’den istifa etti. Yavaş, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, belediye başkanlığı adaylığı sonrasında siyasete ara verdiğini, yeni bir durum olmadığını açıkladı.

Ankara Büyükşehir Belediye başkanlığı seçimini az bir oyla kaybeden Yavaş, istifa dilekçesini hem CHP Genel Merkezi’ne, hem de parti üyeliğinin resmen düşürülmesi için Yargıtay’a gönderdi. Ankara’nın Beypazarı ilçesi belediye başkanlığı sonrasında 2009 seçimlerinde MHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmuş beklenin üzerinde bir oy almıştı. 2014 yerel seçimlerinde de CHP’den Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Yavaş, seçimi çok aç bir oyla kaybetmişti. Yavaş, 2015 yılı milletvekili seçiminde ise CHP’den genel milletvekili adaylığı teklifini kabul etmemişti.
Yavaş, CHP’den istifasıyla ilgili sosyal medya üzerinden açıklama yaptı. Yavaş, “Bugün basında CHP den istifa ettiğim yolunda haberler çıkmıştır. Ve bu istifa MHP kongresi ilişkilendirilmektedir. Adaylık süreci bittikten sonra karşılıklı nezaket içerisinde siyasete ara vermiştim. Bu yeni bir durum değildir.” dedi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Trump'tan yeni tehdit: 'Ablukaya yaklaşan İran gemileri imha edilecek'2.Ünlülere uyuşturucu operasyonu: 8 Kişi tutuklandı3.AP kadın hakları panelinden çarpıcı detay: Kadınlar yatak odalarında öldürülüyor!4.Hüsamettin Cindoruk'un cenaze töreni: 'Kılıçdaroğlu, Özel'in elini sıkmadı' iddiası!5.Ömer Faruk Gergerlioğlu’ndan tutuklu gazeteci İsmail Arı’ya ziyaret: ‘Gözaltında kötü muamele görmüş’
6.Şanlıurfa'da okula saldıran saldırganın sosyal medya paylaşımları ortaya çıktı7.Esnaf: 'İran’da savaş var, karpuz üretip bize gönderiyor. Bizim burada savaş yok ama üretimde sorun var'8.Özgür Özel'den kritik 'Gülistan Doku' iddiası9.Gülistan Doku'nun ablası Aygül Doku: 'Mustafa Türkay Sonel, Gülistan Doku’nun katilidir'10.'Şak' diye başlayan 5G fiyaskoya dönüştü

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK
ÇOK OKUNAN HABERLER

Trump'tan yeni tehdit: 'Ablukaya yaklaşan İran gem...

Ünlülere uyuşturucu operasyonu: 8 Kişi tutuklandı

AP kadın hakları panelinden çarpıcı detay: Kadınla...

Hüsamettin Cindoruk'un cenaze töreni: 'Kılıçdaroğl...

Ömer Faruk Gergerlioğlu’ndan tutuklu gazeteci İsma...






