Marangozcular işlerin durgunluğundan dertli

Marangozcular işlerin durgunluğundan dertli

Adıyaman'da marangozcular sitesinde esnaflık yapanlar, işlerin durgunluğundan dert yanıyor.

Devlet kurumlarının işi cezaevinde kurs gören mahkumlara yaptırılmasını doğru bulmadıklarını belirten esnaf, ihale yapılmadan, marangozcu esnafı düşünülmeden işlerin cezaevine verilmesine tepki gösterdi.

Kendilerinin vergi verdiğini ve birçok eleman çalıştırdıklarını vurgulayan esnaf, Adıyaman yetkililerinin bu konuda duyarlı davranmasını istedi.

2016 yılında yatırımlar konusunda beklentilerinin olduğunu ifade eden Ağaç İşleri Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Zeynal Asnuk, "Bu sezonda Adıyaman'da iş olmaz. Çocuklarımızın o kadar ki ekmek parasını çıkarıyoruz. Bu sene iki seçim görmemiz itibari ile esnaf ve insanlar biraz tedirgin oldu. Tam seçimler bitti, hükümet kuruldu, bu sefer kış geldi. Kış sezonunda inşaat sezonu duruyor. İnşallah 2016'dan esnaf olarak bizde umutluyuz, inşallah yatırımlar konusunda beklentimiz yüksek. Son günlerde yaşanan olaylar Türkiye'nin genelini etkilediği gibi bizleri de etkiliyor." dedi.

Bağkur primlerini ödemekte sıkıntı çektiklerini anlatan Asnuk, şöyle devam etti: "Genel olarak ekonomik sıkıntımız var. Eleman sıkıntımız var. Eleman bulamıyoruz. Bağkur asgari ücrete bağlı olduğundan asgari ücret net bin 300 TL, brüt bin 600 TL ister istemez Bağkur'a yansıdı, SSK'ya yansıdı." CİHAN
<< Önceki Haber Marangozcular işlerin durgunluğundan dertli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER