Mardin Valiliği'nden 'Nusaybin' ve 'Ömeryan' açıklaması


Mardin Valiliği, Nusaybin ilçesinde 4 mahallede 4 gün süre uygulanan sokağa çıkma yasağıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı:
"Bilindiği üzere Nusaybin Kaymakamlığı'nca halkımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması maksadıyla 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince ilçemiz Abdulkadirpaşa, Fırat, Dicle ve Yenişehir mahallelerinde 06.12.2015 Pazar günü saat 07.00'dan itibaren ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı kararı alınmıştı.

Sokağa çıkma yasağı 09.12.2015 Çarşamba günü saat 17.00'dan itibaren kaldırılmıştır.
06.12.2015 – 09.12.2015 tarihleri arasında polis ve jandarma kuvvetlerimiz tarafından koordineli şekilde yapılan faaliyetler sonucunda;
7 PKK/KCK terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Güvenlik güçlerimize ve zırhlı araçlarımıza saldırıda bulunan 3 PKK/KCK terör örgütü mensubunun güvenlik güçlerimizle girdiği çatışmada yaralandığı değerlendirilmektedir. İcra edilen operasyonlarda 2 adet Kaleşnikof Marka silah ve bu silahlara ait 49 adet fişek ile 1 adet roketatar silahı ele geçirilmiştir. 8 adet barikat ve hendek kapatılmıştır. 5 adet tuzaklama bomba düzeneği kontrollü olarak imha edilmiştir. Barikat olarak kullanılan 1 TIR kaldırılmıştır. PKK/KCK terör örgütü mensuplarınca yapılan saldırılarda 1 polis memurumuz şehit olmuştur. İcra edilen operasyonlar esnasında 8 polis memurumuz yaralanmıştır. Yapılan saldırılarda 3 şahıs hayatını kaybetmiş, 6 şahıs yaralanmıştır. PKK/KCK terör örgütü mensuplarınca güvenlik güçlerimize yönelik 11 adet roketatarlı saldırı düzenlenmiştir. PKK/KCK terör örgütü mensuplarınca güvenlik güçlerimize yönelik 3 adet tuzaklama bomba patlatılmıştır. PKK/KCK terör örgütü mensuplarınca yapılan saldırılarda 3 adet zırhlı aracımız zarar görmüştür.

Hayatını kaybeden şehidimize ve vatandaşlara Allah'tan rahmet, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı ve sabır diliyoruz. Yaralı polis memurlarımızın ve vatandaşlarımızın tedavileri halen devam etmektedir. Yaralı polis memurlarımıza ve vatandaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz.

Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güven içerisinde yaşamalarını sağlamak amacıyla BTÖ mensuplarıyla mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde kararlılıkla devam edilmektedir.

Vatandaşlarımızın sokağa çıkma yasağına uyma noktasında gösterdikleri sabır ve sağduyu ile huzur operasyonlarına verdiği destekler için teşekkür ediyoruz."

Öte yandan valilik, Ömeryan bölgesindeki dağda yapılan operasyon hakkında ise şu bilgileri paylaştı:
"İlimiz Ömerli, Midyat, Nusaybin kırsalında bulunan Bölücü Terör Örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek amacıyla 09 Aralık 2015 tarihinde güvenlik kuvvetlerimizce bir operasyon icra edilmiş olup icra edilen operasyon sonucunda; 3 Bölücü Terör Örgütü ( BTÖ) mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensuplarına yardım ve yataklık yaptığı tespit edilen 3 şahıs gözaltına alınmıştır.

Ayrıca İcra edilen operasyonda; 3 adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 13 adet Kaleşnikof piyade tüfeğine ait dolu şarjör, 1 adet gece görüş dürbünü, bomba yapımında kullanılan 200 kg amonyum nitrat, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan çok sayıda malzeme, 1 adet tuzaklanmış tüp, 29 adet hücum yeleği, çok sayıda muhtelif giyim, yaşam ve sıhhiye malzemesi ele geçirilmiştir. Operasyon bölgesinde sığınak olarak kullanılan 7 ayrı mağara tahrip edilerek kullanılamaz hale getirilmiştir.

Güvenlik kuvvetlerimizce kamu düzeninin tesisi ve vatandaşlarımızın huzurunun temini için operasyonlara kararlılıkla devam edilecektir." CİHAN
<< Önceki Haber Mardin Valiliği'nden 'Nusaybin' ve 'Ömeryan' açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER