Yüreğimiz yanıyor: İşte o kahramanlar

Mardin’in Derik ilçesinde 2 asker, Hakkari’de 4 asker şehit oldu. Şehitlerin kimlikleri..

Yüreğimiz yanıyor: İşte o kahramanlar

MARDİN'DE 2 ŞEHİT

Mardin’in Derik İlçesi’nde PKK’lıların jandarma karakoluna düzenlediği saldırının ardından bölgeye takviye giden timin bulunduğu askeri araca teröristlerin saldırısında 2 asker şehit oldu. Hakkari’de de PKK’lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 4 asker şehit oldu. Derik İlçesi’ne bağlı Akçay Köyündeki Soğukkuyu Jandarma Karakolu’na bugün sabah saat 06.30’da bir grup PKK’lı tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Güvenlik güçlerinin karşı ateşi üzerine çatışma çıktı. Çatışmanın haber verilmesi üzerine saldırıya uğrayan karakola Derik’ten takviye timler gönderildi.

Ancak bölgeye takviye gönderilen askeri time PKK’lı teröristlerin pusu kurup ateş açması sonucu ilk belirlemelere göre bir astsubay ve bir uzman çavuş şehit oldu. Bölgeye sevk edilen takviye birlikler teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için geniş kapsamlı operasyon başlattı.

HAKKARİ’DE 4 ASKER ŞEHİT

Hakkari’de PKK’lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 4 asker şehit oldu.

Hakkari- Çukurca karayolunda PKK’lı teröristlerin yola tuzakladığı el yapımı patlayıcı tespit edildi. Hakkari merkeze bağlı Çimenlik ve Oğul köyleri arasındaki yolda patlayıcının imha edilmesinin ardından bölgede operasyon başlatıldı. Pusu kuran PKK’lı teröristlerin açtığı ilk ateşte 1 astsubay ve 3 uzman çavuş şehit oldu.

Bölgeye sevk edilen takviye timler, PKK’lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için operasyonu sürdürüyor.

İŞTE ŞEHİT ACISININ DÜŞTÜĞÜ İLLER

Kerim Örtücü - Ordu

HAKKARİ'de teröristlerce şehit edilen 24 yaşındaki Uzman Çavuş Kerim Örtücü'nün acı haberi, memleketi Ordu'nun Ünye İlçesi'nde yaşayan ailesine verildi. Acı haberi alan aile gözyaşlarına boğuldu.

Hakkari-Çukurca karayolundaki Çimenli köyü yakınlarında terör örgütü PKK mensuplarının tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit düşen 4 askerden Uzman Çavuş Kerim Örtücü'nün acı haberi memleketine ulaştı. 4 aylık uzman çavuş olan ve ilk görev yerinde şehit düşen Uzman Çavuş Kerim Örtücü’nün Ordu'nun Ünye İlçesi Taflancık Mahallesi’nde yaşayan ailesine acı haberi Ünye Kaymakam vekili olan Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Ünye İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı Gökhan Coşkun ve Ünye Askerlik Şubesi Başkanı Personel Üsteğmen Vahap Özyılmaz tarafından verildi.

Acı haberi alan aile, gözyaşlarına boğuldu. Şehit annesi 48 yaşındaki Maide Örtücü, “Biz burada rahat uyuyalım diye canlarınızı verdiniz oğlum, Allah bizi de senin şefaatine nail eylesin oğlum, bizi seninle buluştursun oğlum, Uzun uzun ağrılar diner, ayaklarımın ağrısı dine ama yüreğimin ağrısı dinmez oğlum” diyerek oğlunun ardından ağıt yaktı.

"Hainlere inat ağlamayacağım" diyen baba 51 yaşındaki Ahmet Örtücü, “Yavrum inşallah şehitlik mertebesine ulaştı. Bize dayanmak çok zor” diye konuştu. Üç erkek kardeşin en büyüğü olan Şehit Uzman Çavuş Kerim Örtücü, yarın Ünye Şehir Stadı'nda düzenlenecek törenin ardından son yolculuğa uğurlanacak.

Uzman çavuş Ali Daniyar - Antalya

HAKKARİ'de PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan 4 askerden 27 yaşındaki uzman çavuş Ali Daniyar'ın Antalya'daki baba ocağına ateş düştü.  Hakkari- Çukurca karayolundaki Çimenli köyü yakınlarında PKK'lı teröristlerin yola tuzakladığı el yapımı patlayıcının imha edilmesinin ardından bölgede operasyon başlatıldı. Pusu kuran PKK'lı teröristlerin açtığı ilk ateşte, 1 astsubay ve 3 uzman çavuş şehit oldu. 

Şehitlerden uzman çavuş Ali Daniyar'ın Antalya Kepez İlçesi Çankaya Mahallesi Akdeniz Sitesi C Blok'ta oturan ailesine acı haberi, Antalya Merkez Komutanı Piyade Albay Hakan Eroğlu verdi. Evlerinde acı haberi alan baba Hasan Daniyar ile anne Songül Daniyar sinir krizi geçirdi. Şehidin kardeşi Tunahan Daniyar'ın, Eskişehir'de yaşadığı öğrenildi. Şehit babası Hasan Daniyar, oğlunun 15 gün önce izne gelip gittiğini belirterek şunları söyledi:

"Benim yiğidim gitti ama daha yiğitlerimiz var. Vatan sağ olsun. Allah geride kalanların yar ve yardımcısı olsun. Ne diyeyim, diyecek bir şey bulamıyorum. 15 gün önce izne gelip gitmişti. Burada 1 ay güzel vakit geçirmiştik. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Cenabı Allah, takdiri ilahi daha ne diyeyim, daha başka bir şey diyemeyeceğim."  

Uzman çavuş Ali Daniyar'ın küçük yaştan beri asker olup şehit olmayı arzuladığını sözlerine ekleyen Hasan Daniyar, "Küçük yaştan beri şehit olmak istediğini söylüyordu. Cenabı Allah isteğini kabul etti. Yüce Mevlam inşallah öbür tarafta daha iyi bir mertebeye ulaştırır" diye konuştu.Komşuları, şehit evine Türk bayrakları asarken, cenazenin yarın Antalya'da toprağa verileceği açıklandı.

Astsubay Mustafa Gevrek - Kırşehir

HAKKARİ'de çatışmada şehit düşen 24 yaşındaki Astsubay Mustafa Gevrek'in acı haberi, Kırşehir'deki ailesini yasa boğdu. Hakkari-Çukurca karayolunda emniyeti sağlarken, Çimenlik ve Oğul köyleri arasında pusu kuran PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada 4 asker şehit oldu. Çatışmada şehit düşen  Astsubay Kıdemli Çavuş Mustafa Gevrek’in acı haberi, Kırşehir Ahievran Mahallesi’nde bulunan ailesine bildirildi. Şehit ailesinin evine Türk bayrağı asıldı.

Şehit Astsubay Mustafa Gevrek’in, Kırşehir Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı KETEM’de hemşire olarak çalışan Tansu Yılmaz’la 8 ay önce nikah kıydıkları ve Ağustos ayında düğün yapmaya hazırlandıkları belirtildi.

Jandarma Astsubay Üstçavuş Mustafa Ayna - Muğla


Mardin'in Derik İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin saldırısıyla şehit düşen iki askerden Jandarma Astsubay Üstçavuş 29 yaşındaki Mustafa Ayna'nın şehadet haberi, eşinin memleketi Muğla'nın Ortaca İlçesi'nde üzüntü yarattı. Acı haberi annesinin yanında alan şehit eşi 26 yaşındaki Nazlı Ayna, eşinin memleketi Çorum Osmancık'a gitmek üzere yola çıktı. 

Derik'in Bayır Mahallesi'nde, PKK'lı teröristlerin silahlı saldırısı sonucu iki asker şehit düştü. Şehit askerlerden birinin 9 yıllık Astsubay Üstçavuş Mustafa Ayna olduğu ortaya çıktı. Çorum'un Osmancık İlçesi nüfusuna kayıtlı Mustafa Ayna'nın şehadet haberi, 3 yaşındaki kızı Melek Nas Ayna ile birlikte Muğla'nın Ortaca İlçesi'ndeki baba ocağında bulunan şehit eşi 26 yaşındaki Nazlı Ayna'ya sağlık ekiplerinin gözetiminde askeri yetkililerce verildi. Baygınlık geçiren şehidin eşi Nazlı Ayna ve şehidin kayınvalidesi Hatice Ekiz'e sağlık ekipleri müdahale etti. Şehit haberinin kentte öğrenilmesi üzerine başta yakınları olmak üzere vatandaşlar, aileye taziye ziyaretine gelmeye başladı. Şehidin kayınvalidesinin iki katlı müstakil evine Türk bayrağı asıldı.



BİR AY SONRA BOLU'DA GÖREVE BAŞLAYACAKTI
Olup bitenden habersiz olan Melek Nas annesinin kucağında bebeğiyle oynarken, gözü yaşlı kayınvalide Hatice Ekiz, yakınlarına sarılarak, "Bu da mı başımıza gelecekti" dedi. Damadının bir ay sonra tayininin çıktığı Bolu Mengen İlçe Jandarma Komutanlığı'nda göreve başlayacağını söyleyen Hatice Ekiz, "Damadımın geçen haftaya kadar yanındaydık. Bizi, gönderdi. 15 gün sonra kendisi gelecekti. Beraber, damadımın kardeşinin düğününe gidecektik. Yıkıldık" diyerek gözyaşını tutamadı. 

Emre Erkoç - Çorum


MARDİN'in Derik İlçesi'nde şehit olan 2 Çorumlu askerden Uzman Çavuş Oğuz 36 yaşındaki Emre Erkoç’un ailesine acı haber ulaştı. 

Mardin'in Derik İlçesi'nde PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen Uzman Çavuş Oğuz Emre Erkoç'un acı haberi, memleketi Çorum'un Buharaevler Mahallesi'nde oturan baba ocağına ulaştı. İl Jandarma Komutalığı'nda görevli askerler tarafından eve gidilerek verilen haber sonrası baba Hüseyin Erkoç ve anne Gülseren Erkoç gözyaşlarına boğuldu. Sinir krizi geçiren aileye 112 sağlık ekipleri müdahale etti. Şehidin evine Türk bayrağı asılırken, belediye ise Özşirin Apartmanı önünde taziye çadırı kurdu. 

35 yaşındaki Gülay Erkoç ile evli olan şehit Uzman Çavuş Oğuz Emre Erkoç’un 12 yaşında Aybüke ve 6 yaşında Hüseyin Emre adlarında iki çocuğunun bulunduğu belirtildi. 

2 GÜN ÖNCE GÖREVE DÖNMÜŞ

Uzman Çavuş Oğuz Emre Erkoç’un iznini Çorum'da geçirdiği ve iki gün önce görev yerine döndüğü belirtildi. Şehit Erkoç'un Isparta'ya tayin olduğu, Mardin'deki görevinden Temmuz ayında ayrılacağı kaydedildi.


GENELKURMAY AÇIKLAMASI: MARDİN VE HAKKARİ’DE 6 ŞEHİT

Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde yeralan açıklamada, Mardin ve Hakkari’de meydana gelen çatışmalarda 6 askerin şehit olduğu bildirildi. Açıklama şöyle:

“24 Haziran 2016 Cuma günü Mardin-Derik ilçesi Bayırköy Mahallesinde adli arama faaliyeti icra eden unsurlarımıza bölücü terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucu 2 kahraman silah arkadaşımız saat 06.30’da şehit olmuştur.

Ayrıca Hakkâri Çukurca karayolunun emniyetini alan unsurlarımızın bulundukları bölgede, el yapımı patlayıcıların patlaması sonucu 4 kahraman silah arkadaşımız saat 07.15’te şehit olmuştur.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu alçakça saldırılarda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

<< Önceki Haber Yüreğimiz yanıyor: İşte o kahramanlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER