Mark Cavendish TUR2015'te 7 etaptan üçünü birinci bitirdi


51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Tur'unun 7. turu olan Selçuk - İzmir etabını Etixx Ouick Step Takımı'ndan Mark Cavendish kazandı. Tura Alanya-Alanya etabını kazanarak başlayan Mark Cavendish, Alanya-Antalya etabından sonra Selçuk-İzmir etabını da kazanarak 3. zaferine ulaştı.

TUR2015 yarın 124 kilometrelik İstanbul - İstanbul etabı ile sona erecek. Genel ferdi klasman birincisi Durasek İstanbul-İstanbul etabında da Turkuaz Mayo'yu giyecek. Saat 10.00'da Sultanahmet Meydanı'ndan verilecek start nedeniyle İstanbul'da bazı yollar da aralıklı trafiğe kapatılacak.

51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Tur'unun 166 kilometrelik Selçuk - İzmir etabını Etıxx Ouick Step Takımı'ndan Mark Cavendish 3 saat 59 dakika 49 saniye ile kazandı. 26 Nisan'da Alanya'dan verilen startla başlayan ve sekiz etaptan oluşan TUR yarın koşulacak 124 kilometrelik İstanbul-İstanbul etabı ile sona erecek.

Genel Ferdi Klasmanda Birinciliğini koruyan Lampre-Meride Takımı'nın sporcusu Kristijan Durasek İstanbul-İstanbul etabında da Turkuaz mayoyu giyecek.

SELÇUK-İZMİR ETABI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Bu arada CCC Sprandi Polkowice Takımı'dan Nikolay Mihaylov ile Lukasz Owsian'ın start alanına gelmemesi nedeniyle 154 sporcu Selçuk-İzmir etabına başladı. Henüz 5'inci kilometre kat edilmişti ki birkaç cılız atak görüldü ancak ana grup bu sporcuları yakaladı. 10 ve 15'inci kilometreler toplu geçildi. 17'inci kilometreden sonra ilk ciddi atak geldi. Lotto-Soudal Takımı'ndan Sean De Bie, Astana'dan Valerio Agnoli ile Torku Şekerspor'dan Muhammet Atalay ana grupla arasını 2 dakika kadar açtı.

25'inci kilometre böyle geçildi. Etabın temposu başlarda epey düşüktü. Ana grubun düşük temposundan istifade eden öndeki üçlü bir anda zaman farkını 6 dakika 20 saniyeye çıkardı. 43'üncü kilometre geçilirken zaman farkı biraz daha açıldı ve 6 dakika 35 saniyeye çıktı. 52'inci kilometre geçilirken etabın ilk tırmanış primi gerçekleşti. Karabel Dağ'ı tırmanış primi (KOM) sonuçları şu şekilde belirlendi: 1- Lotto-Soudal Takımı'ndan Sean De Bie, 2- Torku Şekerspor'dan Muhammet Atalay, 3- Astana'dan Valerio Agnoli.

SPRİNT PRİMİ SONUÇLARI

62'inci kilometre kat edilirken etabın Kemalpaşa'da gerçekleşen Salcano sponsorluğu'ndaki sprint primi sonuçları ise 1. Astana'dan Valerio Agnoli, 2. Lotto-Soudal Takımı'ndan Sean De Bie ve 3. Torku Şekerspor'dan Muhammet Atalay şeklinde oldu. Sütçüler Kavşağı'ndaki dönüşte öndeki üçlünün liderliği devam etti. 72'inci kilometre geçilirken yeni zaman farkı 5 dakika 37 saniye olarak ölçüldü.

Armutlu Kavşağı geçilirken Lampre-Merida takımından XU Gang bir anda dengesini kaybedip düştü. Ancak kısa bir süre sonra tekrar yarışa devam etti. Öndeki üçlünün ana grupla yeni zaman farkı ise bu esnada 7 dakikanın biraz üstüne çıkmıştı.

95'inci kilometre geçilirken bariyer dibinden giden Torku Şekerspor'lu Sergiy Grechyn biranda yere düştü. Yüzünden ve vücudunun muhtelif yerlerinden yaralanan Sergiy'e anında müdahale edildi. Ambülansa alınan Torku Şekerspor'lu sporcu hastaneye kaldırıldı. Kaçış grubuyla yeni zaman farkı 5 dakika 48 saniye olarak belirtildi. 109'uncu kilometrede fark biraz daha azaldı 4 dakika 25 saniyeye indi.

TÜRKİYE GÜZELLİKLERİ PRİMİ ATALAY'IN

125'inci kilometrede Vestel'in sponsorluğunda gerçekleşen Türkiye Güzellikleri primi Torku Şekerspor'lu Muhammet Atalay'ın üstünlüğü ile geçildi. İkinciliği Astana'dan Valerio Agnoli, üçüncülüğü de Lotto-Soudal Takımı'ndan Sean De Bie elde etti.

Bu arada bisikletçiler Tur'da bir ilk yaşadılar ve etap Manisa'daki Vestel Fabrikası'nın içinden geçildi. Burada ilginç görüntüler oluştu. Vestel fabrika içini donatıldı. Sporcular fabrikadan tekrar ana yola çıkıp devam ettiler.

137'inci kilometredeki Sabuncular rampası çıkılırken etabın son tırmanış primi gerçekleşti. Sonuçlar ise şu şekilde açıklandı. 1. Colombia'dan Alex Ardila Cano, 2. Lotto Soudal'dan Thomas De Gendt, 3. Polkowıce'den Davide Rebellin, 4. MTN Qhubeka'dan Serge Pauwels, 4.Wanty Groupe-Gobert'ten Mirko Selvaggi.

FİNİŞ ALANINDA BÜYÜK BİR KALABALIK OLUŞTU

Prim kapısı geçildikten sonra grup üçe ayrıldı. Öndeki kaçış grubunda Polkowice'den Davide Rebellin, Lotto Soudal'dan Thomas De Gendt, MTN –Qhubeka'dan Serge Pauwels ve Colombia'dan Alex Ardila Cano'dan oluştu. Ancak fazla gidemediler. Bisikletçiler İzmir içinde ilerlerken binlerce sporseverde Karşıyaka'daki finiş alanını hınca hınç doldurdu. Büyük bir kalabalığın önünde finiş gerçekleşti.

Bisikletçiler son kilometrelere yine toplu bir giriş yaptı. Grupta yer alan sprinterler son ataklarını yapabilmek için genellikle ana grubun ortasında yer bulmaya çalıştılar. Etixx Ouick Step Takımı'nın Britanyalı sporcusu Mark Cavendish etabın birincisi olarak yarışı tamamladı.

TUR YARIN İSTANBUL-İSTANBUL ETABI İLE SONA ERECEK

Saat 10.00'da Sultanahmet Meydanı'ndan verilecek startla bisikletçiler Sahil Yolu'nu kullanarak Sirkeci, Eminönü, Kabataş, Beşiktaş güzergahından Barbaros Bulvarı'na ulaşacak buradan köprü sapağına girerek Boğaziçi Köprüsü'nden geçecekler.

Köprü geçildikten sonra Altunizade Kavşağı'ndan dönüş yaparak tekrar Boğaz Köprüsü'ne girecek olan bisikletçiler geldikleri yoldan dönüş yaparak Atatürk Köprüsü'ne ulaşıp buradan Bozdoğan Kemeri'ni geride bırakıp Kumkapı istikametinden Sahil Yolu'na girecek ve Çatladıkapı'dan geçerek At Meydanı'ndaki finiş alanına ulaşacaklar.

Bu nedenle İstanbul'da saat 09.30'dan itibaren bazı yollar aralıklı olarak trafiğe kapatılmış olacak.
CİHAN
<< Önceki Haber Mark Cavendish TUR2015'te 7 etaptan üçünü birinci bitirdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER