Marketlerin hedef gösterilmesine Ülker yorumu: Ya bu memleketin planlamacısı yok mu?
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Eylül 24 2021
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Beş zincir market piyasayı alt üst ediyor.” sözleri dikkatler BİM, A101, Migros, CarrefourSA ve Şok’a çevrildi. Şok’un sahibi Murat Ülker fahiş fiyatta marketlerinin etkisinin olmadığını belirterek, “Ya bu memleketin planlamacısı yok mu?” diye sordu.
Tayyip Erdoğan, son dönemde artan fiyatlar ve hayat pahalılığı karşısında zincir marketleri suçlu ilan etti. Edoğan, “Beş zincir market piyasayı alt üst ediyor.” dedi.
Erdoğan’ın bu açıklaması sonra iktidara yakın birçok yorumcu ve gazeteci, o marketlerin isim isim açıklanmasını isterken, sosyal medyada Erdoğan’ın BİM, A101, Şok, Migros ve CarrefourSA’yı kastettiği iddia edildi.
Pladis Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, aralarında Şok marketlerinin de olduğu zincir marketlere yönelik “fahiş fiyat” suçlamalarına cevap verdi.
Bir grup gazeteci ile bir araya gelen Murat Ülker, “Bir sene dağ-taş soğan dolu ertesi sene piyasada soğan yok. Marketlere yükleniyorlar. Marketçi alıp satıyor. Parasını üreticiye ödüyor. Yani milletin aklıyla alay etmeye lüzum yok.” dedi.
MURAT ÜLKER: BİZ YÜZDE 1 KAZANIYORUZ
Herhangi bir fahiş fiyat varsa (ürünün) satılmadığını kaydeden Ülker, “Biz yüzde 1 kazanıyoruz. Bunu indirsek ne olur? Daha pahalıya alıp ucuza satabilen biri doğmadı. O dönem domates fiyatlar indirildi. Sadece domatesten 35 milyon TL zarar ettik.” ifadelerini kullandı.
Ülker şöyle devam etti: “Türkiye’de enflasyon yüzde 19 civarında, üretici enflasyonu ise yüzde 45. Yani aradaki fark aslında biz üreticilerin ne kadar fedakârlık yaptığının ispatı. Artık herkes TL’nin değerlenmesi için çalışması gerekiyor. Neden başkasının parasının değer kaybetmesini bekliyoruz?”
“YA BU MEMLEKETİN PLANLAMACISI YOK MU?”
“Ya bu memleketin planlamacısı yok mu?” sorusunu yönelten Murat Ülker, “Market buradaki en zavallı kesim. Alıyor, satıyor. Desen ki, ‘Aldığın fiyata satma’ o zaman hakikaten Alaeddin’in cini lazım. ‘Aldığın fiyata satmayacaksın.’ Nasıl olac
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Türkiye'de para transferinde ‘açıklama’ zorunluluğu başladı!2.İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaşandı3.İsrail 37 yardım kuruluşunun Gazze'ye erişimini yasakladı4.Bulgaristan 1 Ocak itibariyle Euro’ya geçti5.Yalova’daki IŞİD saldırısı sonrası yakalanan 25 şüpheli adliyeye sevk edildi
6.Artvin’de çığdan ölenlerin sayısı 2'ye yükseldi 1 kayıp aranıyor7.Bilal Erdoğan hakkında şaşırtan kulis! Meğer 'eşkal'i benzediği için...8.50 bin kişiye daha af geliyor: Kimler yararlanacak?9.İhraç edildikten sonra kemoterapi ilaçları ödenmeyen KHK’lı memur vefat etti10.Almanya'ya giren sığınmacı sayısında büyük düşüş! Tedbirlerin daha da artırılması tartışılıyor

NUMAN YILMAZ YİĞİT

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Türkiye'de para transferinde ‘açıklama’ zorunluluğ...

İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaş...

İsrail 37 yardım kuruluşunun Gazze'ye erişimini ya...

Bulgaristan 1 Ocak itibariyle Euro’ya geçti

Yalova’daki IŞİD saldırısı sonrası yakalanan 25 şü...


