Marmara Belediyeler Birliği'nden Kilise'e destek


Marmara Belediyeler Birliği, kendi nüfusundan daha fazla Suriyeli mülteciye ev sahipliği yapan Kilis'e, Nobel Barış Ödülü verilmesi önerisini desteklediğini duyurdu.

Marmara Bölgesi'nden aralarında İstanbul ve Bursa'nın da bulunduğu 6'sı büyükşehir toplam 181 belediyenin üye olduğu Marmara Belediyeler Birliği, 2 Nisan 2016 tarihli Meclis Toplantısı'nda, Kilis'in Nobel Barış Ödülü adaylığını desteklediğini kamuoyuna açık bir mektupla duyurdu. Birlik Başkanı Recep Altepe imzalı mektupta, 93 bin 266 nüfusa sahip Kilis'in Suriye'den gelen 129 bin 162 kayıtlı savaş mağdurunu barındırmasının gelecek nesillere bir onur payesi olarak bırakılması için bir ödülle taçlandırılması son derece önemli olduğunun altı çizildi.

Göç kavramının yerinden yurdundan olmak, toprağından mahrum kalmak, yalnız düşmek olarak belirtildiği mektupta göçün insanlık tarihinin baş başa kaldığı en büyük kederlerden biri olduğuna işaret edildi.

Türkiye insanın dünya milletleri arasında ayrı biryeri olmasında Suriye'deki iç savaştan kaçan 7 milyon insana kucak açmasının büyük önemi olduğu belirtildi. Bu fedakarlıkta Suriye'ye en yakın kent merkezlerinden biri olan Kilis'in ayrı bir önemi bulunduğu hatırlatılarak şu ifadeler kullanıldı: "93 bin 266 nüfusa sahip Kilis, Suriye'den gelen 129 bin 162 kayıtlı savaş mağdurunu barındırmaktadır. Bu müstesna şehrin fedakârlığının hem takdir edilmesi hem de yüzyıllar sonra gelecek nesillere bir onur payesi olarak bırakılması için bir ödülle taçlandırılması son derece önemlidir...Milletimizin her bir ferdinin yüzyıllardan beri çaresiz kalmış insanlara açmış olduğu kucağıyla nice Nobel'leri aşan ödülleri hak ettiğini biliyoruz. Ancak yine de, gelecek nesillere bırakılacak bir miras ve fedakârlığın nişanesi olarak Kilis'in Nobel Barış Ödülünü almasının önemli olduğuna inanmaktayız. Kendi nüfusundan daha fazla sayıda Suriyeli mülteciye ev sahipliği yapmasına rağmen şimdiye kadar ciddi bir toplumsal sorun yaşanmamış olan Kilis'in ve Kilis halkının bu konudaki harikulade hoşgörü, tutum ve çabalarının takdir edilmesinin çok önemli olduğu malumlarınızdır."

CİHAN
<< Önceki Haber Marmara Belediyeler Birliği'nden Kilise'e destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER