Marmarabirlik Mudanya'da mali genel kurulunu yaptı

Marmarabirlik Mudanya'da mali genel kurulunu yaptı

Marmarabirlik'e bağlı 150 Sayılı Mudanya Zeytin Tarım Satış Kooperatifi'nin, 2014-2015 İş Yılı Olağan Mali Genel Kurulu, Mudanya Kooperatifi Düğün Salonu'nda gerçekleştirildi. Hüseyin Çelik'in divan başkanlığını yaptığı genel kurula; çevre ilçe kooperatiflerinin temsilcileri, ziraat odası başkan ve temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz katıldı.

BİRLİK-BERABERLİK MESAJI

Mudanya Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Ali Yıldız, yaptığı açış konuşmasında, geçmişe değil geleceğe bakarak hedeflere ulaşmaya devam edeceklerini söyledi. Gerek Başköy'deki tesislerle gerekse kooperatifler bazındaki yatırımlarla, Marmarabirlik'in çığır açtığını ifade etti.

"HER GEÇEN YIL DAHA ÇOK BÜYÜYORUZ"

Mudanya'da 7 bin ortağın temsilcisi olarak üst yönetime seçilen Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanvekili Şevket Karagöz ise şimdi 32 bin ortağın temsilcisi olduğunu belirterek, verilen destek ve güvenin kendisini daha da heyecanlandırdığını söyledi.

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa ise son 5 yılda ürün alımından satışlara, ar-ge'den ihracata kadar büyük bir ivme yakalandığını kaydederek, Marmarabirlik'in dünü ve bugününü karşılaştırdı. Birliğin mali yapısını da değerlendiren Asa, 2009'da öz kaynakları 111 milyon TL olan birliğin, 2015 yılında bu rakamı 265 milyon TL'ye yükselterek, yüzde 138 büyüdüğünü, Marmarabirlik'in satıştan net cirosunun ise 170 milyon TL'den 314 milyon TL'ye, aktif toplamının ise 395 milyon TL'ye ulaştığını kaydetti.

SERMAYE PAYLARINA 1 YIL ERTELEME

Genel kurulda, bakanlık tarafından henüz denetlenmeyen 2014-2015 dönemine ilişkin yönetim kurulu raporlarının ibrası geri bırakılırken, ayni ve nakdi kredilerin ortaklara verilmesi konusunda yönetime yetki verildi. Ana sözleşme gereği sermaye payı taksidini ödeyemeyecek durumda olan ortakların pay taksitleri bir yıl süre ile ertelendi. CİHAN
<< Önceki Haber Marmarabirlik Mudanya'da mali genel kurulunu yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER