Marmaris ve Bodrum'da sağanak etkili oldu


Muğla'nın Bodrum ve Marmaris ilçelerinde gece aralıklarla devam eden sağanak, günlük hayatı olumsuz etkiledi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Marmaris'e 237, Milas'a 86, Köyceğiz'e 82, Bodrum'a 76 ve Menteşe'ye 34 kg. yağış düştüğünü bildirdi.

Marmaris'te dün saat 20.00 sıralarında başlayan yağmur, geç saatlerde şiddetini arttırdı. Aralıklı devam eden sağanak sebebiyle ilçe merkezinde bulunan Kapalı Çarşı ve Kordon Caddesi su altında kaldı. Tıkalı rögarlar taşarken Tepe ve Sarıana mahallelerinde cadde ve sokaklar su altında kaldı. Çarşı Polis Merkezi, bir banka, çok sayıda işyeri ve evi su bastı. Park halindeki arabalar suyla dolarken motosikletler, diz boyunu aşan suda yüzdü. Yat limanında bulunan Azmak Deresi'nde, 17 balıkçı teknesi suya gömüldü. Marmaris-İçmeler, Marmaris-Muğla ve Marmaris-Turunç karayollarına düşen kaya parçaları, trafiğin kapanmasına sebep oldu.

Bodrum'da da gece başlayarak sabah saatlerinde etkisini arttıran yağmur sebebiyle cadde ve sokaklarda oluşan sel yüzünden bazı çalışanlar, işyerlerine su girmemesi için yoğun çaba harcadı. Yokuşbaşı Mahallesi, İbrahim Gökbel Caddesi'nde bir evin bahçe duvarı da selden zarar gördü. Duvarının parçalanan bölümü, dere yatağına sürüklendi. Aynı bölgede yolun bir bölümü çöktü. Trafik kazalarının da meydana geldiği ilçede, polis ve belediye ekipleri önlemlerini arttırdı. Muğla Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, İtfaiye Dairesi Başkanlığı, Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) çalışmalarını sürdürüyor.

ÖĞLE SAATLERİNDE ŞİDDETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR

Muğla'yı etkisi altına alan yağmurun, bugün 13.00-18.00 arasında daha da şiddetlenmesi bekleniyor. Büyükşehir Belediyesi, Menteşe ve Fethiye ilçeleri arasında etkili olacak yağışlarda vatandaşların su baskınlarına karşı dikkatli olmasını isteyerek, acil durumlarda 444 48 01 numaralı çağrı merkezine başvurmaları yönünde uyarılarda bulundu. CİHAN
<< Önceki Haber Marmaris ve Bodrum'da sağanak etkili oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER