Masum Türker, KPSS kumpasını deşifre etti
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cumartesi, Mart 21 2015
Paylaş
X Post
KPSS'yi getiren iktidarın devlet bakanı olan DSP Genel Başkanı Masum Türker 2010 KPSS üzerinden planlanan kumpasın perde arkasını açıkladı. AKP'nin amacı "5 sene önceki sınav hakkında soruşturma başlatıp bunu bahane ederek kendi kadrolaşması için KPSS'yi kaldırmak" dedi.
Kpss'yi getiren iktidarın bakanı olan DSP Genel Başkanı Masum Türker, 2010 KPSS üzerinden yapılmak isteneni açıkladı.
Masum TÜrker, "2010 KPSS üzerinden sınavı kaldırmak istiyorlar. Bunların hepsi bahane amaçları KPSS'yi kaldırıp bütün kadroları doldurmak, KPSS'yi kaldırmak için soruşturmayı bahane edecekler" dedi.
Türker “KPSS sınavını torpille insanlar alınmasın diye koyduk. Kısmen bunu sözlü sınavla deldiler ama daha fazla delmek istiyorlar o zaman bu sınav yok olmalı” dedi.
DSP Genelbaşkanı Türker 2010 yılındaki sınav üzerinden bahane arandığı açıkladı ve “niye 2014’ü almıyorlar, 2013’de ne olduğunu bilmiyoruz, bunların hepsi bahane. Daha sonra bu dava sürerken zaman aşımına uğrayacak ve devre dışı kalacak ama bu bahaneyle KPSS’yi kaldıracaklar” diye konuştu.
Samanyolu Haber Tv'de yayınlanan Günlük programına katılan Türker, asıl amacın KPSS'yi kaldırmak için bahane olduğunu, soruşturmanın içinin boş olup olmamasının önemli olmadığını söyledi.
Türker “bu bahaneyle birilerini suçlayacaklar, KPSS’yi kaldıracaklar ve devlete ait bütün kadroları olduğundan fazla dolduracaklar ama doldurabilmesi için böyle bir sınavın olmaması gerekir. Sonra da sözlüyle kadrolara eleman alacaklar” dedi.
SAMANYOLUHABER.COM
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Rus ve Azerbaycan Parlamento Heyetleri İstanbul'da: Uçak Kazası Tazminatı Ödenecek2.Diyarbakır'da okula yıldırmı düştü 2 çocuk öldü 1 ağır yaralı var3.Hamaney Hürmüz Boğazı'nın tekrar kapatılmasından sonra 'savaşa hazırız' açıklaması yaptı!4.Mansur Yavaş: Böyle gitmez, ne gerekiyorsa yapılmalı!5.Trump'tan gündemi değiştirecek çıkış: UFO belgeleri yakında yayımlanacak
6.Ukrayna’dan dörtlü müzakere teklifi!7.Özgür Özel'den operasyon açıklaması: Kasası boş belediyeyi neyle suçlayacaklar acaba?8.Gülistan Doku cinayeti: Eski Vali Tuncay Sonel’in yakın koruması da tutuklandı9.Mechul derneklere bütçeden yapılan tahsis bir ayda geçen yılı solladı!10.Borç ekonomisi derinleşiyor: Türkiye'de her 100 aileden 15'inin icralık olduğu ortaya çıktı
ESRA BÜYÜKCOMBAK

ŞERİF ALİ TEKALAN

ORHAN KESKİN

NUMAN YILMAZ YİĞİT

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Rus ve Azerbaycan Parlamento Heyetleri İstanbul'da...

Diyarbakır'da okula yıldırmı düştü 2 çocuk öldü 1 ...

Hamaney Hürmüz Boğazı'nın tekrar kapatılmasından s...

Mansur Yavaş: Böyle gitmez, ne gerekiyorsa yapılma...

Trump'tan gündemi değiştirecek çıkış: UFO belgeler...



