Masumsan dava aç dediler, açtım, soruşturma bile yapmadılar

İstanbul Çatalca Belediyesinde 10 yıl bilgisayar teknikeri çalıştıktan sonra KHK ile işten çıkarılan Erdal Sertkaya, işyerindeki bilgisayardan Samanyolu Haber sitesine girmekle suçlanıyor.

SHABER3.COM

15 Temmuz’dan yaklaşık 124 bin işi KHK ile işinden oldu. Erdal Sertkaya da o isimlerden biri. 2003 yılında askeriyede uzman çavuş olarak görev başlayan Erdal Setkaya, 4 yıl sonra kendi isteğiyle TSK’dan ayrıldı.

15 Temmuz’dan sonra açığa alınana kadar İstanbul Çatalca Belediyesinde bilgisayar teknikeri olarak görev yapıyordu. Bir yıl görevine dönmeyi bekleyen Sertkaya 12 Ağustos 2017’de KHK ile işten atıldı.

Sertkaya, işyerindeki bilgisayardan Samanyolu Haber sitesine girmekle suçlanıyor. Bununla ilgili savunmasını veren Erdal Sertkaya hakkında iki gün sonra başka bir soruşturma başlatıldı. Bu kez 2014-2015 yıllarında Bank Asya’yı kullanmış olması karşısına çıkarıldı.



652 KEZ CİMER’E BAŞVURDU
Euronews’e konuşan Sertkaya şaşkınlığını şu sözlerle anlatıyor:

“2017 Eylül’de beni askerlik şubeden çağırdılar. Devlet bana sen teröristin dedi, bana nasıl seferberlik çıktı anlamadım. Askerlik şubesindesindeki memurlara da söyledim. Devlet terörist olduğumu söylüyor, bana seferberlik çıkmaması lazım, lütfen askerlik şubesi başkanına sorun bilgisi olsun dedim. Onlar da sordular, daha sonra bana al kağıdını git dediler”

SÜRECİN SAÇMALIĞINI ANLAYINCA…

Erdal Sertkaya, bu sürecin ne kadar saçma olduğunu anlayınca hakkındaki hukuksuzlukların kayıt altına alınması için dilekçeler vermeye başlamış: “Hakkımdaki iddiaların arşivlenmesini istedim, çünkü ellerinde sadece bir kağıt vardı. Ama kayıt altına alınmadı hiçbir şey. Daha sonra istisnasız her gün Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) yazdım. Toplamda 652 adet başvurum var. Her dilekçemde soruşturmamın neden tamamlanmadığını sordum. Suçlu muyum değil miyim bilmiyordum çünkü. Onlar da her başvuruma, bilgi veremiyoruz diye dönüş yaptılar. Soruşturmam tamamlanmadığı için ben suçlu değilim ama cezalıyım. Ve memurluktan, kamunun tüm hizmetlerinden men edildim. Yasaklıyım.”

Sürece dair açtığı beş mahkemeden de ret kararı alan Sertkaya, OHAL Komisyonu’ndan da olumlu bir karar çıkmadığını söylüyor ve şu anda idare mahkemesinde olan dosyasından da lehine bir sonuç çıkmayacağını düşünüyor.

BU YARALARIN SARILMASI ZOR

Bir arkadaşı ile birlikte temizlik şirketi kuran ve evlere, işyerlerine temizliğe giden Erdal Sertkaya, “Ben kesinlikle terörist değilim, devlet bunu neden dediğini de söylemiyor. Sonra da diyor ki eğer masumsan Ankara’da dava aç. Açtım ama soruşturma bile yapılmamış dosyamda. Kaldı ki bu mahkemelerden olumlu karar çok az çıkıyor. İşin standardı da yok. Bu yaraların sarılması zor. Ben terörist damgası yemiş Erdal olarak hatırlanacağım sonraki kuşaklarca” ifadelerini kullandı.
<< Önceki Haber Masumsan dava aç dediler, açtım, soruşturma bile yapmadılar Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER