'Matematik öğretmenlerine en iyi nasıl soru sorulur?' eğitimi düzenlendi


İzmir'de, ortaöğretim matematik öğretmenlerinin üst düzey soru yazma becerilerini geliştirebilmek için iki günlük eğitim semineri düzenlendi. Ege Üniversitesi (EÜ) Eğitim Fakültesi Kültür Salonu'ndaki seminere, çeşitli il ve ilçelerden 710 öğretmen başvurdu. Bunlar arasından yapılan değerlendirme sonucunda 100'ü seminere çağrıldı.

Açılışta konuşan EÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Doğan, bu etkinliğin amacına ulaşmasını ve seminere katılmaya hak kazanan 100 matematik öğretmeninin yeterli faydayı sağlamasını diledi. İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı ise bu düzeyde bir etkinliğin ilk defa düzenlenmesinin önemli olduğunu ifade ederek, seminere katılan öğretmenlere başarılar diledi.

Etkinlik kapsamında Yrd. Doç. Dr. Bünyamin Yurdakul, "Üst Düzey Düşünme" konulu sunumu yaptı. Yurdakul, "Öğrencide ortaya çıkaracağımız nitelik nedir? Bunu bilmemiz gerekiyor. Düşünmeyi, temel düzeyde ve üst düzeyde olarak ikiye ayırabiliriz. Temel düzeyde düşünmeyi mekanik düşünme ve ezber olarak, üst düzey düşünmeyi ise bilgileri karmaşık ya da amacı gerçekleştirmek olarak tanımlayabiliriz." diye konuştu.

'AMACIMIZ ÜST DÜZEY DÜŞÜNEN BİREYLER YETİŞTİRMEK'

Doç. Dr. Gözde Akyüz ise, "Matematik Sorularının Matematiksel Süreçler ve Temel Matematik Yeterlikleri Açısından Analizi" üzerine bir konuşma yaptı. Akyüz, "Özellikle PISA'da (Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı) matematiksel okuryazarlık kavramının ön plana çıktığını görüyoruz. Bizim amacımız, öğrencilerin üst düzey becerilerini ve düşünme yeteneklerini geliştirebilmek ve problem çözebilen, bugüne uyum sağlayan bireyler yetiştirmektir. Son dönemlerdeki bilimsel, teknolojik değişimler diyor ki üst düzey düşünen bireyler yetiştirelim ve böylece bu öğrenciler, sonraki yaşamlarına dair gereksinim duyabilecekleri matematiğe özgü bilgi ve becerileri kazanabilsinler." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber 'Matematik öğretmenlerine en iyi nasıl soru sorulur?'... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER