Mavi ışık hastası Poyraz, umut oldu

Antalya'da mavi ışık hastası Poyraz bebeği kurtaran 'mavi ışık cihazı' başka hayatlar kurtaracak. Baba Servet Ergün, cihazı ihtiyacı olan kişiye vereceklerini söyledi.

Mavi ışık hastası Poyraz, umut oldu

Antalya'da Servet- Zeliha Ergün çiftinin bebekleri Poyraz'a, doğumundan 3 gün sonra dünyada yaklaşık 200 bebekte görülen 'Mavi Işık Hastalığı' olarak bilinen 'Crigler-Najjar teşhisi konuldu. Her gün mavi ışık alabilmesi için babası Servet Ergün tarafından sanayide yaptırılan mavi ışık düzeneğiyle evde tedavi edilmeye çalışılan Poyraz bebek, olayın basına yansımasının ardından hastaneye yatırıldı. Birçok gönüllü verici, hastalığı nedeniyle ten rengi sarı olan Poyraz bebeğe karaciğerinin bir kısmını vermek istedi. Ancak vericilerin hiçbirinin karaciğerinin uygun olmadığı ortaya çıktı.

105 kilo olması nedeniyle verici olamayan, kilo vermek amacıyla spor ve diyet sonucu 95 kiloya düşen Servet Ergün'ün karaciğerinden alınan parça, 10 ay önce İstanbul Memorial Hastanesi'nde Poyraz Ergün'e başarıyla nakledildi. Şu an 1.5 yaşında olan Poyraz bebek, sağlığına kavuştu.

TEST SONUÇLARI OLUMLU

Zor süreç sonrasında nakille birlikte kendileri için mutlu günlerin başladığını söyleyen Servet Ergün, kendilerine destek veren herkese teşekkür etti. Karaciğer naklinin ardından yapılan tüm testlerde olumlu sonuçlar alındığını söyleyen Ergün, "Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne ayda bir kez gelerek Poyraz'dan kan örneği alınıyor. Çok şükür Poyraz'ın kan değerleri ve genel durumu çok iyi. Son testlerinin ardından ilaç düzeyleri ayarlanıyor. Poyraz sadece benim değil, Türkiye'nin evladı oldu. Herkese yürekten teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İHTİYACI OLAN BİZE ULAŞSIN

Poyraz'ın tedavi sırasında kullanılan cihazı ihtiyacı olan bir hastaya vermek istediğini söyleyen Servet Ergün, “Bu cihaza ihtiyacımız olduğunda maddi imkanımız yeterli olmadığı için alamamıştım. Sanayi çarşısında kendi çabamla yaptırdığım cihazı Poyraz'ın tedavisinde kullanmıştık. Bir süre sonra bir hayırsever tarafından bize hediye edilen bu cihazla Poyraz'ın sarılığını kontrol altına almıştık. Şu an mavi ışık cihazını, ihtiyacı olan kişiye vermek istiyorum" dedi.

<< Önceki Haber Mavi ışık hastası Poyraz, umut oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER