Mavi Marmara davası avukatı: Hükümet İsrail ile imzaladığı “gizli" anlaşmayı açıklasın
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Mart 6 2019
Mavi Marmara davasının avukatlarından Gülden Sönmez, “Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından ve tüm uluslararası hukuk belgelerince hukuka uygunluğu tartışmasız olan sivil bir yardım organizasyonunu ve benzeri organizasyonları Türkiye hükümeti adına birileri terörist olarak kabul etmişse ve bunu TBMM’den gizlemişse burada TBMM üyelerinin ve yetkili ilgili tüm mercilerinin kamuoyuna bu durumu izah etmesi ve gereğini yapması gerekir.” dedi.
Mavi Marmara gemisinde hayatını kaybedenlerin aileleri Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) kendilerini yalnız bırakmakla ve İsrail ile gizli anlaşma yapmakla suçluyor.
Gazze'ye insani yardım taşıyan Mavi Marmara’ya yönelik saldırıyla ilgili dava Türkiye-İsrail anlaşmasının 4’üncü maddesi gerekçe gösterilerek 2016’da düşürülmüştü. Anlaşma Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından onaylanmıştı.
AKP, GEMİDEKİLERİ “TERÖRİST” OLARAK MI KABUL ETTİ?
İsrail'in Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne (UCM) sunulan dokümanlarında anlaşmanın kamuoyuna duyurulmayan maddeleri olduğu ortaya çıkmıştı.
Hükümetin sessizliğine tepki gösteren Mavi Marmara davasının avukatlarından Gülden Sönmez, “UCM tarafından ve tüm uluslararası hukuk belgelerince hukuka uygunluğu tartışmasız olan sivil bir yardım organizasyonunu ve benzeri organizasyonları Türkiye hükümeti adına birileri terörist olarak kabul etmişse ve bunu TBMM’den gizlemişse burada TBMM üyelerinin ve yetkili ilgili tüm mercilerinin kamuoyuna bu durumu izah etmesi ve gereğini yapması gerekir.” dedi.

Mavi Marmara davasında müşteki ailelerin avukatlığını üstlenen Gülden Sönmez’in T24’e verdiği mülakat:
İsrail'in gönderdiği belgelerle ilgili nasıl bir süreç yaşandı?
Bildiğiniz üzere biz UCM’ye başvuru yaptıktan sonra UCM savcısı İsrail’in savaş suçu işlediğini kabul etmiş ama ‘gravity’ gerekçesiyle soruşturmayı başlatmayacağına dair karar ermişti.
Avukatların yapmış olduğu itirazları Ön İnceleme
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Enkaza ulaşıldı, kurtulan yok: Libya Genelkurmay Başkanı'nı taşıyan uçak Haymana civarında düştü!2.Suriye’de Hakan Fidan’a Soğuk Duş3.Ne mesaj taşıyor? Karadeniz'de Türk gemisine kamikaze dron saldırısı yapıldı!4.Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vize uygulamasını kaldırıyor5.Daltonlar çetesine bir soruşturma daha: Mahkeme salonunda jandarmaya saldırmışlardı!
6.Uyuşturucu Soruşturması: Emrullah Erdinç serbet7.Bahçeli'nin düşen uçakla ilgili şüphesi ne? 'Böyle bir dönemde düşündürücü...'8.Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik krize direnemedi9.Rusya cephesinden ilk açıklama: Rus İHA'larının Türkiye'de ne işi var?10.Mahkeme salonunu birbirene katmışlardı: Daltonlar'ın cezası belli oldu!

CUMA KARAMAN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER







