McKinsey'le zaten bir buçuk yıldır çalışıyorlarmış

Varlık Fonu'na ilişkin denetim raporu Meclis'e geldi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın açıklamasının ardından çalışmaktan vazgeçilen ABD’li danışmanlık şirketi McKinsey ile 1.5 yıl önce çalışıldığı ortaya çıktı.

SHABER3.COM

Türkiye’nin dev kuruluşlarının devredildiği Türkiye Varlık Fonu’na ilişkin denetim belgelerinin ve raporların bu şirketle paylaşıldığı belirlendi. Türkiye Varlık Fonu’nun (TVF) denetim raporları TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’na geldi. Cumhurbaşkanlığı tarafından belirlenen denetçilerce hazırlanan rapor yine Cumhurbaşkanlığı tarafından komisyona sunuluyor.

Komisyondaki dünkü görüşmelerde AKP kapalı, CHP ise açık oturum istedi. Tartışmalar sonunda görüşmeler bütçeden sonra aralık ayı sonuna ertelendi. CHP Plan ve Bütçe Komisyonu Sözcüsü Bülent Kuşoğlu, “AKP kapalı oturum istedi. Böyle saçmalık olamaz. Neyi, kimden gizliyorsunuz” dedi. Kuşoğlu, denetim raporlarının “gizli” damgalı olması konusunda da, “Oraya gizli yazıldı diye gizli olmaz. SPK Yasası’na göre şeffaf ve açık olması gerekir” diye konuştu.

Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi HDP’li Garo Paylan da, sosyal medyadan, “Bakın, Meclis ’e gelen Varlık Fonu Denetim Raporu’ndan ne çıktı! Hazine Bakanının 2 ay önce “çalışmaya karar verdik”, Erdoğan’ın “çalışmayacağız” dediği McKinsey ile 1 Şubat 2017 tarihinden beri çalışıyorlarmış” diyerek TVF eski Genel Müdürü Mehmet Bostan’ın yazısını paylaştı. Metinde, Bostan’ın uluslararası denetim şirketi KPMG’nin Türkiye Genel Müdürü Murat Alsan’a gönderdiği 1 Şubat 2017 tarihli yazı yer alıyor. Yazıda Bostan, Alsan’dan şu talepte bulunuyor: “Mali denetim ve ilgili çalışmalara ilişkin elde edilen her türlü veri ve değerleme sonuçlarını içeren raporlarınızı McKinsey Danışmanlık Hizmetleri Ltd. Şti. yetkili proje takımı ile paylaşılmasına izin verir ve paylaşılmasını rica ederim.”
<< Önceki Haber McKinsey'le zaten bir buçuk yıldır çalışıyorlarmış Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER