Baskıyla işten atılmış

Manisa'daki nefret operasyonlarında geçtiğimiz yıl 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde gözaltına alınıp tutuklanan öğretmenlerin, çalıştıkları özel okullara baskı yapılarak işten atıldıkları ortaya çıktı.

Baskıyla işten atılmış

CHP Grup Başkan Vekili ve Manisa milletvekili Özgür Özel, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB), tutuklu öğretmenlerin çalıştıkları özel okullara yazı göndererek, görevlerine son verdirdiğini açıkladı. 

Özgür Özel, Manisa T Tipi Cezaevi'nde tutulan öğretmenleri ziyaret etti. Çıkışta gazetecilere konuşan Özel, “24 Kasım Öğretmenler Günü'nde laboratuvarda çalışırken, öğrencilere sınıfta ders anlatırken gözaltına alınıp tutuklanan öğretmenlerin sitemlerini dinledim. 

Daha sonra, ‘Bilerek yaptık bunu 24 Kasım'da. İbret-i âlem olsun diye yaptık size.' dediklerini duyduklarını söylediler.” dedi.

Tutuklanan öğretmenlerin maddi sıkıntı çektiğini dile getiren Özel şunları aktardı: “Milli Eğitim Bakanlığı'na mensup öğretmen, tutuklandığında maaşının üçte ikisini alıyor. Daha önce bunu Balyoz davasında askerlerden de biliyoruz ama Milli Eğitim, tutuklanan bu öğretmenler için çalıştıkları özel okullara yazı yazmış ve ‘Bu öğretmenler, dava bitene kadar öğretmenlik yapamaz.' demiş. Gelen bu yazı üzerine okullar da mecburen öğretmenleri işten çıkarıp maaşlarını kesmek zorunda kalmış. 

Tutuklu öğretmenlerin çalışmayan eşleri ve aileleri maddi yönden perişan durumda. 2 bin 500 lira maaş alan, bunun 800 lirasını kiraya, kalanını da temel ihtiyaçlara harcayan öğretmenleri, terör örgütünü finanse etmekten cezaevinde tutuyorlar. El koyulan bir bankaya iki yıl önce 70 lira, 80 lira, 50 lira yatıran öğretmenlerin terör örgütüne finans desteği sağlamaktan tutulduğunu görüyoruz. Mağdurun ve mazlumun yanındayız. İnsan hakları temelinde bu insanlara sahip çıkmak gerekiyor.”
<< Önceki Haber Baskıyla işten atılmış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER