MEB'in rotasyonu durdurması eğitimcileri memnun etti

MEB'in rotasyonu durdurması eğitimcileri memnun etti

Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmenlere rotasyon yapılmayacağı kararı eğitim camiasında memnuniyetle karşılandı. Rotasyonla öğretmenlerin sahip olduğu kazanımların elinden alınması gayesinin güdüldüğünü ifade eden Türk Eğitim Sen Adana 1 Nolu Şube Sekreteri Durdu Mehmet Girgeç, rotasyon uygulanmayacağı kararıyla bu yanlıştan dönüldüğünü kaydetti.

Rotasyonla eğitim camiasını huzursuz etmenin ötesine gidilemediğini dile getiren Girgeç, rotasyonun zorunlu öğretmen göçü olduğunu anlattı. Özlük, ekonomik ve sosyal hakların günden güne kan kaybettiği bir ortamda rotasyondan bahsedilemeyeceğinin altını çizen Girgeç, Daha önceleri 'Rotasyon uygulamasının, öğretmenlerimizi huzursuz etmekten ve bu nedenle eğitime darbe vurmaktan başka eğitim hayatımıza hiçbir getirisi olmayacaktır.' diye uyarılarda bulunduklarını da hatırlattı. Girgeç, "Genel başkanımız, 'Yüzbinlerce öğretmenin, onların ailelerinin, milyonlarca öğrencimizin ve velilerimizin ahını alıyorsunuz. Bu vebalin altında kalacaksınız. Rotasyonu durdurmak için hâlâ geç değil. Sisteme girilmeyen çok okul var. Öğretmeni perişan etmeyin. Bu rotasyondan vaz geçin. Ah almayın.' diyerek oluşturulmak istenilen kaosa engel olma çabasını tekrarlamıştı. Nihayetinde bugün Milli Eğitim Bakanlığı Rotasyonu iptal ettiğin açıkladı." diye konuştu.

Eğitimde bunca sorun varken bu tür yapay sorunlarla gündemin meşgul edilmemesi gerektiğini vurgulayan Girgeç, "Yap-boz tahtasına dönen eğitim sistemi, maddi sorunların altında ezilen eğitim camiası, görevden haksız yere alınan okul idarecileri, saygınlığını kaybeden, dövülen öğretmenler, '0' çeken öğrenciler eğitimin gerçek gündemidir. Asıl tartışılıp konuşulması gereken konular bunlardır." diye sözlerini tamamladı.

CİHAN
<< Önceki Haber MEB'in rotasyonu durdurması eğitimcileri memnun etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER