MEB'den skandallarla dolu sınav soruları

MEB sözlü sınavı komediye dönüştü. Branşıyla ilgili 12 sorudan 11’ini doğru cevaplayan öğretmene Gorbaçov’un eşinin adı soruldu.

MEB'den skandallarla dolu sınav soruları

Milli Eğitim Şube Müdürlüğü sözlü sınavı komediye dönüştü. Branşıyla ilgili 12 sorudan 11’ini doğru cevaplayan öğretmene Gorbaçov’un eşinin adı soruldu. Elenmesi istenen öğretmenlere yöneltilen sorulardan bazıları şöyle: Pinpon topu kaç gram? Aspirin’in ham maddesi nedir?

Bugün gazetesinin haberine göre, Milli Eğitim Şube Müdürlüğü sözlü sınavında din kültürü öğretmenine pinpon topunun ağırlığı, beden eğitimi öğretmenine Sovyetler Birliği'ni eski lideri Mihail Gorbaçov’un eşinin adı soruldu. Torpil iddiaları üzerine yargıya taşınan sınavla ilgili mahkeme kararı sessizce Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi’nde (UYAP) 3 kez değiştirildi.

‘YOK ARTIK’ DEDİM

Aktif Eğitim-Sen Genel Başkanı Osman Bahçe, şube müdürlüğü sınavlarında torpil yaşandığını öne sürdü. Sınava giren kişilere alanı dışında sorular yönetildiğini vurguladı. Bahçe, “Yükselme sözlü sınavına giren kişilere öyle sorular sorulmuş ki duyunca şok geçirdik. Din kültürü öğretmenine pinpon topunun ağırlığını soruyorlar. Hatta 12 sorudan 11’ine doğru cevap veren bir üyemize Gorbaçov’un eşinin adını soruyorlar. Bilemeyince de eliyorlar. Bu soruları duyunca ‘Yok artık’ dedim” açıklamasını yaptı.



CEVAP VERMİYORLAR

Osman Bahçe, üyelerinden alan dışı sorulara maruz kaldıkları yönünde şikayetler aldıklarını dile getirdi. Bu durumun kabul edilemeyeceğini vurgulayan Bahçe şu ifadeleri kullandı: “Bizler hak aramaya devam edeceğiz. O kararın ne olduğunun peşine de bırakmıyoruz. Neden değiştirildiğinin açıklanması için gerekli yazıları veya mailleri gönderdik. Hâlâ cevap veren yok. Hakkını aramak isteyenlerin arkasındayız.”

BİR KARAR ÜÇ DEFA DEĞİŞTİRİLDİ

Aktif Eğitim-Sen, 10-28 Şubat 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilen ‘MEB Taşra Teşkilatı Şube Müdürlüğü Görevde Yükselme Sözlü Sınavlarına yürütmeyi durdurma ve iptali yönünde Ankara 9. İdare Mahkemesi’ne dava açtı. Aktif Eğitim-Sen Genel Başkanı Osman Bahçe, 24 Ekim 2014’te açtıkları davaya verilen kararın Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi’nde (UYAP) 3 defa değiştirildiğini söyledi.

İTİRAZ İNCELENMEDİ

Önce yürütmenin durdurulması talebi reddedildi. Ankara Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurularak ret kararına itiraz edildi. 2 Aralık 2014’te itiraz kabul edildi ve yürütme durduruldu. Tutanak UYAP’a girildi. Aradan günler geçmesine rağmen mahkeme kararı yayınlanmadı. Bir süre sonra da tutanağın sistemden kaldırıldığı fark edildi. 16 gün sonra eski tarihli yürütmeyi durdurma kararına itiraz incelenmeksizin ret kararı tekrar yayınlandı. Yaşanan olaya bir türlü anlam veremediklerini vurgulayan Bahçe, “Anlaşılan o ki MEB ince hesaplar yapmış ve yapmaya da devam ediyor. Burada dönen torpillerin bir an önce son bulmasını istediğimiz için bu davayı açtık. Hakkımızı arayama da devam edeceğiz” dedi.

EYFEL KULESİ KAÇ BASAMAKLI

Adayları elemek için yöneltilen ilginç sorulardan bazıları şöyle:

Matematik öğretmenine: Dünyanın en uzun demiryolu ağı hangi ülkededir?

Sınıf öğretmenine: Eyfel Kulesi’nde kaç basamak vardır?

Din kültürü öğretmenine: Pinpon topunun ağırlığı kaç gramdır?

Beden eğitimi öğretmenine: SSCB eski lideri Mihail Gorbaçov’un eşinin adı nedir?

Sınıf öğretmenine: Futbol topunun ağırlığı ne kadardır?

Edebiyat öğretmenine: Aspirin’in ham maddesi nedir?
<< Önceki Haber MEB'den skandallarla dolu sınav soruları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER