Meclis Başkanı yere göğe sığdıramadı

Uluslararası Söğüt Koleji mezuniyet törenine katılan Mozambik Meclis Başkanı, Türk okuluna büyük övgüler yağdırdı. Macamo, “Çocuklarım siz değerli Türk öğretmenleri sayesinde dünya hayatına hazırlanıyor. Hayatı burada öğrendiler” dedi.

Meclis Başkanı yere göğe sığdıramadı

Mozambik Meclis Başkanı Veronica Macamo, Uluslararası Söğüt Koleji’nin (Willow İnternational School) mezuniyet törenine katıldı. Törende yaptığı konuşmada Türk Koleji’nin eğitim kalitesine ve Türkiye-Mozambik ilişkilerine yaptığı önemli katkıya vurgu yaptı.

BENİ HER ZAMAN ETKİLEDİ
Bugün'den Erkan Acar'ın haberine göre, Uluslararası Söğüt Koleji, 2015 yılı 9. Dönem mezuniyet törenine katılan Macmo, veliler adına yaptığı konuşmasında, kendisinin de okulun velisi olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Bana göre okulların eğitim ve öğretim kalitesi göz önüne alındığında Willow Okulları, ilk sırada gösterilecek bir okuldur. Nedeni okulun eğitimde organize çalışması. Ayrıca yaptıkları organizasyonlar da beni her zaman etkiledi. Bu nedenle iki çocuğumu da bu okuldan mezun olduğu için sevinç duyuyorum. Çocuklarımız bu kurumlarda en iyi eğitim ve öğretimi alarak gerekli donanımı elde etti.”

BİR KÜLTÜR KÖPRÜSÜ
Konuşmasında Türk okulu öğretmenlerine de seslenen Macmo, “Çocuklarım siz değerli Türk öğretmenleri sayesinde dünya hayatına hazırlanıyor. Hayatı burada öğrendiler. Willow International School sayesinde Türkiye hakkındaki görüşlerim her zaman daha fazlasıyla pozitif yönde arttı. Bu okul bir kültür köprüsü görevi görmekte. Burada tüm okul idaresi ve öğretmenlerine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Milli marşlar, şarkılar söylenen ve yıl boyunca hazırlanan parodi ve skeçlerin sergilendiği programda mezuniyet sevinci yaşayan öğrenciler için pasta kesildi. Yeni mezunlar bol bol fotoğraf çekildi.

DEVLET DE DESTEKLİYOR
Uluslararası Söğüt Türk Koleji, Mozambik’te 9 yıldır eğitim faaliyeti yürütüyor. Okul, Mozambik devleti tarafından büyük destek görüyor. Okul özellikle uluslararası olimpiyatlarda aldığı başarılarla adından sıkça söz ettiriyor. Okulda bin 200 öğrenci eğitim ve öğretim görüyor.
<< Önceki Haber Meclis Başkanı yere göğe sığdıramadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER