Meclis Başkanlığı oylaması ile ilgili kulisleri çalkalayan iddia
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Temmuz 3 2015
Yeniçağ Gazetesi yazarı Ahmet takan, bugün köşesinden Meclis başkanlığıyla ilgili MHP lideri Bahçeli ile CHP lideri Kılıçdaroğlu arasında geçtiğini iddia ettiği bir yazı paylaştı.

Gazeteci Ahmet Takan, Meclis Başkanlığı oylaması öncesinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, CHP Genel Başkanı'na “Ben 10 milletvekilimi kaset tezgahları yüzünden verdim, kaybettim. Gelin başka bir aday etrafında birleşelim. Deniz Baykal’ı aday gösterirseniz ben bunu kimseye anlatamam. Ne tavanıma ne de tabanıma.” dediğini fakat CHP’de yapılan değerlendirmelerin sonrasında Kılıçdaroğlu’ndan Bahçeli'ye olumlu yanıt gelmediği iddia etti.
İşte Ahmet Takan'ın dikkat çeken yazısının ilgili kısmı:
Recep Erdoğan’ın, Deniz Baykal’dan gelen talep üzerine kurgulayıp kullanarak kurduğu usta tuzağın başlangıç günlerine tekrar gidelim. Hatırlarsınız, Kemal Kılıçdaroğlu’nun Deniz Baykal’a tepkisini, istemeye istemeye Meclis Başkanlığına aday gösterdiğini ısrarla yazmıştık.
İşte, o gündemin toz duman olduğu günlerde Kemal Kılıçdaroğlu ile Devlet Bahçeli arasında özel bir hat kuruluyor. MHP Genel Başkanı CHP liderine AKP’ye karşı ortak hareket etmek için bir teklif sunuyor. Teklifin flaşı şu “Deniz Baykal’ı aday gösterme. Göstereceğiniz başka bir aday üzerinde ortak hareket edelim.” Deniz Baykal’ın Recep Erdoğan ile görüşmesinden çok rahatsız olduğunu ve bir oyun kurulduğunu açıktan anlatan (zaten bunu kamuoyu önünde de söylemişti-aht-) Bahçeli’nin şöyle dediği belirtiliyor;
“Ben 10 milletvekilimi kaset tezgahları yüzünden verdim, kaybettim. Gelin başka bir aday etrafında birleşelim. Deniz Baykal’ı aday gösterirseniz ben bunu kimseye anlatamam. Ne tavanıma ne de tabanıma.”
MHP kulislerinde Bahçeli’nin Kılıçdaroğlu’na, Haluk Koç ve Mehmet Akif Hamzaçebi’yi seçenek olarak önerdiği ve cevap beklediği fakat CHP’de yapılan değerlendirmelerin sonrasında Kılıçdaroğlu’ndan olumlu yanıt gelmediği ifade edildi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Dikkat çeken paylaşımın ardından yandaş Zihni Çakır da gözaltına alındı2.Zorunlu askerlikte yeni dönem!3.Hani çelik kubbe vardı? Balıkesir'e İHA 10 gün önce düşmüş köylüler olmasa kimsenin haberi yok4.Sadettin Saran adliyeden adli tıpa sevkedildi!5.Varan 3: Bu kez Rus İHA'sı Balıkesir'de ortaya çıktı
6.Varmı böyle maaşı olan? Elon Musk’a 100 milyar dolar için onay7.13 Milyon emekli dipte: Ekonomik kriz en çok onları vurdu8.Akdeniz’de Rus petrol tankeri İHA ile vuruldu9.Ünlülere uyuşturucu operasyonu: 3 kişele daha ‘yakalama’ kararı10.Pınar Türker, AYM’ye başvurdu: İBB davasında çıplak arama iddiası

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER






