Meclis ‘darbe girişimini’ araştıracak

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) kurulacak bir komisyon 15 Temmuz darbe girişimini araştıracak.

Meclis ‘darbe girişimini’ araştıracak

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde grbu bulunan partiler 15 Temmuz darbe girişimini araştırmak için komisyon kurulmasını teklif ettiler .

 İktidarla birlikte muhalefet partilerinin vereceği önergeler birleştirilerek Meclis’te bir araştırma komisyonu kurulacak. Muhalefet partilerinin darbe girişiminin araştırılması yönünde girişiminde bulunacağını fark eden AKP, erken davranarak bir araştırma komisyonu kurulacağını açıkladı. Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, parti olarak bu konuda bir araştırma önergesi vereceklerini açıkladı. Elitaş, bunu muhalefet partileriyle de paylaşacakları söyledi. CHP, MHP ve HDP’ye önergeyi birlikte vermeyi teklif edeceklerini belirten Elitaş, her partinin ayrı ayrı vereceği önergelerin de birleştirilerek komisyonun kurulabileceğini kaydetti. Elitaş ayrıca, Meclis Genel Kurulunun normal çalışmalarına devam edeceğini ve Uluslararası İşgücü Kanun Tasarısı’nın görüşülmesini planladıklarını ifade etti.

MUHALEFET KOMİSYON İSTİYOR

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay da, Meclis’te bulunan siyasi partilerin ortak kararıyla bir araştırma komisyonunun kurulmasında büyük fayda gördüklerini söyledi. CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ise darbe girişiminin Meclis’te araştırılmasına yönelik bir komisyon kurulması için girişimde bulunacaklarını, diğer partilere bu öneriyi sunacaklarını, onların da olumlu yanıt vereceklerini düşündüklerini anlattı.
<< Önceki Haber Meclis ‘darbe girişimini’ araştıracak Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER