Meclis'te gazetecilere yasak

TBMM idare amirlerinin Meclis'te uygulanacak yeni güvenlik önlemlerini belirlemek amacıyla yaptığı toplantıda, basın mensuplarına saat 20.00'den sonra kulis yasağı getirilmesi tartışıldı.

Meclis'te gazetecilere yasak

AK Parti, CHP ve MHP'li idare amirlerinin ‘güvenlik eylem planı' çerçevesinde imza koyduğu yasakla ilgili son kararı Meclis Başkanlık Divanı verecek. Karara tepki gösteren Parlamento Muhabirleri Derneği (PMD), yayımladığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Kulislere Parlamento muhabirlerinin girişlerini sınırlamak, Parlamento'yu halka kapatmak demektir. Akşam 20.00'den sonra TBMM kulislerinde gazetecilerin görmesi istenmeyen, gizlenecek olan nedir? Parlamento muhabirleri, demokrasinin beşiği olan Meclis'te halkın haber alma hakkı adına bulunmakta ve denetim görevi yapmaktadır. 

Parlamento muhabirleri 95 yıldır demokrasi dışı girişimlere, darbelere, basın ve ifade özgürlüğünü sınırlamak isteyen antidemokratik anlayışlara direnmiş, kamusal görev bilinci ile her türlü yasağa, basın ve ifade özgürlüğünü kısıtlayan girişimlere tepki göstermiştir.”

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk ise, ‘kulislerin gazetecilere kapatılmasına gerekçe olarak milletvekillerinin uyuması ve ayaklarını koltuklara uzatmalarının gösterildiğinin' hatırlatılması üzerine, “Ben hiç uyumadım ve ayaklarımı uzatmadığım için benim için fark etmiyor. Açıklıktan yanayım.” dedi.
<< Önceki Haber Meclis'te gazetecilere yasak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER