Meclis'te 'Haddini bil' tartışması
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Mayıs 27 2016
Hükümet programı görüşmesinde İçişleri bakanı Efkan Ala ile MHP’liler arasında ‘din tartışması’ çıktı. MHP’li Mehmet Parsak, Ala’nın ‘Peygamber bile kibre kapıldı’ sözleri Meclis’te hatırlatınca tansiyon yükseldi. Ala, kapı kırma talimatını daha ileri taşıdı: “Mevzuatı değiştirmek için burdayız. Tankın üzerine çıkar, kapıları kırarız.”
MHP'li Mehmet Parsak'a kürsüden cevap veren Bakan Ala, “Paralelci yalanı bana izafe ederek bana söyledi. Ben İmam hatip mezunuyum. Dinin ne demek olduğunu anlatacak kadar birikime sahibim. Bu konuya biz başkoymuşuz. Kuran, sünnet dediğimiz zaman kendi hayatımızı feda edecek kadar. Siyaset yapma nedenimiz dünyaya geliş nedemizine hizmet” dedi.

TANKA ÇIKAR, KAPIYI KIRARIZ
Bakan, ‘kapı kırma' talimatına açıklık getirirken ilginç bir örnek verdi: “Mevzuatı değiştirmek için buradayız. Türkiyede bir darbe teşebbüsü olmuştur. Tankla gelmişlerse tankın üzerine çıkarız, eğer kapıların arkasında planlarlarsa kapıları kırarız.”
HADDİNİ BİL, ÖZÜR DİLE
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, ayağa kalkarak bakana “Bakan haddini bilsin. Dinimizi senden öğrenecek değiliz. Özür dile, biraz nedamet getirin, ses kaydın var” diye tepki gösterdi. Ala'nın da ‘sen haddini bil' diye karşılık verdiği duyuldu.
YOKLAMA TUTULDU
Başbakan Yıldırım, görüşmelere AKP'li hatip konuşurken geldi. Ancak salonda vekillerin yarısı yoktu. Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, Genel Kurul'da olan vekilleri tek tek yazdı. Daha sonra grup yöneticilerine götürerek bilgi verdi. Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, yoklama tutanağı hakkında Başbakana bilgi verdi.
Sözcü
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Bir KHK'lı daha bilmediği işi yaparken iş kazası geçirdi, vefat etti2.İşte detaylar: Güllü'nün kızına ait uyuşturucu test sonucu çıktı3.Yenidoğan çetesine tahliye!4.İsrail Somaliland'ı tanıdı, Türkiye tepki gösterdi5.Ne demek istedi? Bahçeli: ”Erdoğan, günümüzün Süleyman’ıdır”
6.Erdoğan Hatay'da brandalarla kapatılan inşaatlar için: ‘Şu binaların güzelliklerine bak…’7.İşte amca yeğen Cebeciler! Saray danışmanı çıktı8.Japonya'da facia! 50 araç birbirine girdi: Ölü ve yaralılar var9.Bırakacak mı? Sadettin Saran'dan başkanlık açıklaması!10.AKP'li gazeteciler birbirine girdi: “Ahmet Hakan’ın sicili bozuk, itibarı yok”

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







