Meclis'te 'İhsan Özkes'le hükümet' formülü
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Ağustos 19 2015
Meclis'i bir süre daha oyalamak için tek bağımsız vekil İhsan Özkes'e 'hükümeti kurma görevi' verilebileceği konuşuluyor.

Muhalefet AKP’nin ülkeyi yönettiği bir ortamda seçime gitmek istemiyor. Ancak hükümeti düşürmek için de üç partinin bir araya gelerek 276 oyu bulması gerekiyor. Bu yapılamasa bile partilerin 17/25 Aralık yolsuzluklarını gündeme getirerek dört eski bakan hakkında soruşturma önergesi vererek komisyon kurulmasını sağlamasının ve Bakanlar Kurulu hakkında gensoru vermesi önünde bir engel bulunmuyor.
Bunun için de TBMM’nin olağanüstü toplantıya çağırılması gerekiyor. Ancak 23 Ağustos sonrası yetki Cumhurbaşkanına geçecek ve Erdoğan seçimin yenilenmesine karar verirse TBMM de işlevsiz kalacak.
OYALAMA SÜRECİ
Sözcü'de yer alan iddiaya göre MHP’den aradığı desteği bulamayan AKP’nin seçimleri yönetebilmesinin tek yolu ise kasım ayına kadar ülkeyi oyalamaktan geçiyor. CHP ve AKP arasında “istikşafi” heyetlerin oluşturulması da bir oyalama taktiği olarak değerlendirilmişti.
BAĞIMSIZA VEREBİLİR Mİ?
Erdoğan bu süreci uzatmak için ikinci 45 günlük süreyi devreye sokabilir ve hükümet kurma yetkisini milletvekili olan herhangi bir isme verebilir. 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, 1997’de görevi Tansu Çiller kabinesinden istifa edip bağımsız kalan Yalım Erez’e vermişti. Şu an TBMM’deki tek bağımsız milletvekili ise CHP’den istifa eden İhsan Özkes bulunuyor. Erdoğan milletvekili olan herhangi birine bu görevi verebilir.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.12 yaşındaki çocuk, okul müdürünü gözünü kırpmadan vurdu! İşte o kare...2.Sevilay Yılman'a neler oldu? Okan Buruk'un adını verince, Galatasaray istedi TMSF işten attı!3.Özel'e Meriç tepkisi artıyor: '15 Temmuz militanlığına soyunmuş'4.AI şavaşları: Gemini, ChatGPT’yi geçti!5.Murat Ongun yandaş Cem Küçük'ü ifşa etti!
6.Barış Boyun davası: Mahkeme salonu karıştı jandarma biber gazı kullandı7.Moskova bambalı saldırıyla sarsıldı: Rus general hayatını kaybetti8.Şamil Tayyar'dan bomba iddia: 'Ela Rümeysa Cebeci itirafçı oldu arşivini getirecek!'9.Ekol TV neden yayınlarını durdurdu!10.Ünlüleri sarsan uyuşturucu skandalına Okan Buruk'un da adı karıştı! Savcılıktan açıklama geldi

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK
ÇOK OKUNAN HABERLER







