Meclis'te rüşvet gerilimi: ‘Sizin milli davanız Kıbrıs değil, hesaplara akan kirli paralar!’
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Nisan 30 2025
CHP Genel Başkan Yardımcısı Namık Tan, KKTC merkezli ''yolsuzluk ve rüşvet'' iddialarına ilişkin, "Sizin milli davanız Kıbrıs değil, sizin davanız cüzdanlarınız, banka hesaplarınız o hesaplara akan kirli paralar. KKTC'yi ne kadar değersizleştirdiğinizi politikalarınızın sadece adada kurduğunuz kirli para mekanizmalarını korumak olduğunu son gelişmelerle de gördük" dedi.
TBMM Genel Kurulu'nda CHP KKTC merkezli ''yolsuzluk ve rüşvet'' iddialarının araştırılması için verdiği öneri AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.
Önerinin gerekçesini açıklamak için söz alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Namık Tan, şunları söyledi:
"Biz bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin en güzide kurumlarını yöneten insanlar adına utanç içindeyiz. Ülkemizi kendisini milliyetçi addeden bir iktidar koalisyonu yönetiyor. Yerlilik ve millilik sloganlarını kendilerine kalkan yapmışlar. Kendilerine iltifat edenlerin hepsi yerli ve milli; suçlarını konuşan herkes ise vatan haini. Kendilerine bir suç istinat edildiğinde 'bu saldırı bize değil, Türkiye'ye yapılıyor' deme cüretini göstermekle kalmıyor kendi kirli çıkarlarını milletin çıkarı ilan etmekten hicap duymuyorlar. En güncel örnek; kendisi ile ilgili bir iddiaya şahsen cevap vermek yerine Dışişleri Bakanlığı'ndan kurumsal açıklama yaptırtan Hakan Fidan. Konumuz ise Kıbrıs. Uğruna binlerce askerimizi ve sivil Kıbrıs Türkünü toprağa verdiğimiz partiler üstü milli davamız. Binlerce şehit ve gazinin aziz emaneti bugün sizin sayenizde kumar, fuhuş, yasa dışı bahis, insan kaçakçılığı, silah kaçakçılığı ve kara para aklama merkezine dönüşmüş durumda. KKTC'nin ve Kıbrıs Türkünün itibarını yerle bir eden bu durum elbette bir günde ortaya çıkmadı, son 20 yılın AKP hükümetleri döneminde hız kazandı. Bugün ise neredeyse kontrolden çıkmış durumda.
“BASİT BİR AÇIKLAMAYLA SIYRILABİLECEKLERİNİ ZANNEDİYORLAR”
Koskoca Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanının adı, organize suç örgütü lideri Halil Falyalı'nın öldürülmesinden sonra AKP'nin siyasi elitlerine şantaj için çekilmiş görüntüleri kurtarma operasyonu ile anılıyor. Fidan, iddialara göre sırf kasetleri teslim alsın diye Lefkoşa'ya Halil Falyalı'nın iş ortağı Yasin Ekrem Serim'i büyükelçi tayin ediyor. Nitekim Falyalı- Serim ortaklığı KKTC basınında belgelenmiş bulunu
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, Saran’ın değil, Fenerbahçe’nin gücüdür”2.'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'3.Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeyecek!4.Lütfi Arıboğan ve İlhan Helvacı adli kontrolle serbest bırakıldı5.MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinler' çıkışı siyasiler için de bir anlam taşıyor mu?
6.Can Holding soruşturmasında yeni gelişme!7.OYAK'ta neler oluyor? Üyeler deprem yardımları tutarsız olunca hesap sordu!8.Barış Terkoğlu adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı9.Zelenskiy: ABD ile anlaştığımız konular var!10.Kıyamet için gemi inşa ettiren sahte peygambere büyük öfke: Gemiyi ateşe verdiler

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER

AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, ...

'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'

Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeye...

Lütfi Arıboğan ve İlhan Helvacı adli kontrolle ser...

MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinle...


