Meclis'te yumruklu kavga!

Meclis Genel Kurulu'nda kavga çıktı. AKP ve HDP milletvekilleri arasında yumruklu kavga yaşandı. Araya CHP'li vekiller girdi. Birleşime ara verildi.

Meclis'te yumruklu kavga!

Meclis Genel Kurulu'nda Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının 9. Maddesi üzerinde partisinin verdiği önerge üzerinde konuşan HDP Siirt Milletvekili Kadri Yıldırım Türk askerine yönelik rencide edici sözler sarf edince Meclis karıştı. Bu konuşma üzerine AKP’li vekiller sert tepki gösterdi.
 


AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan da, “Hepimiz tahkir eden, üzen söyleminin bu Meclis'in mehabetine yakışmadığını, özellikle Ramazan ayı olması nedeniyle kınadığımızı söylüyorum. Bu dile cevap vermeyi doğru bulmuyorum, ancak asker de bizim, korucu da bizim, polis de bizim. Hiçbir ferdi anlatıldığı gibi işler yapmaz, yapan olursa kurum zaten kendi tedbirini alır, ama onun ötesinde doğruluğu belli olup olmadığı bile net olmayan konuları bu üslupla buraya taşımayı, hanımefendilerin olduğu bir ortamda bunu taşımayı ahlaksızlık olarak düşünüyorum” dedi.




YUMRUKLU KAVGA ÇIKTI
Tansiyonun yükseldiği görüşmelerde AKP ve HDP'li vekiller birbirlerinin üzerine yürüdü, yumruk yumruğa kavga etti.



Araya CHP'li vekiller kavgayı güçlükle ayırmaya çalıştı.



Tansiyonun büyümesi üzerine birleşimi yöneten TBMM Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi tartışmalar büyüyünce oturuma ara verdi.


Sözcü


<< Önceki Haber Meclis'te yumruklu kavga! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER