Medvedev: Rusya'da her yıl AIDS'li hasta sayısı 10 bin artıyor

Medvedev: Rusya'da her yıl AIDS'li hasta sayısı 10 bin artıyor

Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, Rusya Federasyonu'nda AIDS'e bulaşan hasta sayısının her yıl yaklaşık 10 bin arttığını söyledi.

Sağlıkla ilgili düzenlenen toplantıda konuşan Medvedev, " Rusya Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre heryıl ülkede AIDS'li hasta sayısı 10 bin artıyor. Hastalık gençler arasında yaygın." dedi.

Özellikle uyuşturucu bağımlılığı gibi faktörler nedeniyle hastalığın hızlı yayıldığına dikkat çeken Rusya Başbakanı, "Uyuşturucu bağımlılığı bu tehlikeli hastalığın yayılmasına neden oluyor. Hastalığa bulaşma oranı açısından özellikle uluslararası uyuşturucu trafiğinin geçtiği Ural ve Sibirya gibi bölgelerimizde durum kötü. Fakat hastalık sadece uyuşturucu bağımlıları arasında artmıyor." şeklinde uyarıda bulundu.

AIDS'e karşı etkili bir ilacın henüz bulunmadığını hatırlatan Medvedev, hastalığın etkisini yavaşlatan bazı ilaçların üretiminin artırılması gerektiğini söyledi. Medvedev, 2016 yılında AIDS tedavisi için ciddi kaynaklar tahsis edeceklerini de açıkladı.

RUSYA'DA 1 MİLYONA YAKIN AIDS HASTASI VAR

Mayıs ayında Rusya AIDS Merkezi Başkanı Vadim Pokrovski, ülkede 933 bin AIDS hastası olduğunu hatırlatarak, tedbir alınmaması durumunda önümüzdeki 3-4 yıl içerisinde HIV virüsü taşıyanlarının sayısının 2 milyona çıkabileceğini belirtmişti.

Rusya Federal Tüketici Haklarının Korunması Ajansı (Rospotrebnadzor) da Rusya'da ilk HIV vakıasının yaşanmasından bu yana AIDS'ten 192 binden fazla kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.
CİHAN
<< Önceki Haber Medvedev: Rusya'da her yıl AIDS'li hasta sayısı 10 bin... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER