Medvedev yaptırım talimatını imzaladı

Rusya Başbakanı Medvedev, Türkiye’ye yaptırım talimatını imzaladı.

Medvedev yaptırım talimatını imzaladı

Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, önceki gün hükümet kabinesi tarafından belirlenen ve genelde tüm sebze ve meyveleri kapsayan yaptırım kararnamesini imzaladı.

Reuters haberi RIA haber ajansı üzerinden duyurdu.Rusya hükümeti tarafından yapılan açıklamada ek olarak sadece düne kadar belirsiz kalan yaptırımların yürürlüğe giriş tarihi netleşmiş oldu. Kararname metnine göre yaptırımlar hemen değil, 1 Ocak tarihinden itibaren uygulanmaya başlanacak. 

LİSTE HÜKÜMET SİTESİNDE YER ALIYOR

Hükümetin resmi internet sitesinde Rusya’nın Türkiye’den ithalatını durduracağı ürünlerin listesi yayımlandı.

Rusya’nın ithalatını durduracağı ürünler listesi domates, soğan, üzüm ve elma gibi sebze ve meyve ürünleri ile tavuk ürünlerini kapsıyor.

LİMON VE FINDIK LİSTEDE YOK

Limon ve fındık Rusya’nın resmi internet sitesindeki listede yer almadı.

Limon ve fındık Rusya’nın çoğunlukla Türkiye’den ithal ettiği ürünlerin başında geliyor. 

TİCARET BÜYÜK

Yılın ilk 11 ayında Rusya Türkiye’den 704.6 milyon dolarlık meyve-sebze ithal etti.Yasaklı ürünler listesi meyve, sebze ve tavuk ürünlerini kapsıyor. 

PUTİN DE İMZALAMIŞTI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye’ye yönelik tedbir paketi kararnamesini geçtiğimiz günlerde imzalamıştı. Uygulanacak 6 maddelik tedbir paketine “Rusya milli güvenliğini ve vatandaşlarını koruma altına alma ve Türkiye’ye yönelik belirli ekonomik yaptırımların uygulanması” adı verilmişti.Kararın, 28 Kasım’da yürürlüğe girdiği ve yeni bir emre kadar yürürlükte kalacağı belirtilmişti.


<< Önceki Haber Medvedev yaptırım talimatını imzaladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER