Medvedev: Yaptırımları kaldırmak için Avrupa'dan ilk adım bekliyoruz


Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, yaptırımları karşılıklı kaldırmak için Avrupa Birliği'nden ilk adım beklediklerini açıkladı.

Alman Handelsblatt gazetesine konuşan Başbakan Medvedev, gündeme ilişkin sorulara cevap verdi. Avrupa Birliği ülkeleriyle karşılıklı uygulanan yaptırımlar konusuna ilişkin soruyu cevaplandıran Medvedev, "Ne Rusya'yı ne de Avrupa'yı iyiye götürmeyen ekonomik yaptırımların kaldırılması gerektiğini kabul etmek için cesaretlenmeliyiz. Bizim ülkemiz buna hazır. Ama şunu belirtmeliyim ki biz Avrupa Birliği partnerlerimizden ilk adım atmasını bekliyoruz." dedi.

"ALMANYA İLE İLİŞKİLERİMİZ HASTALIKLI"

Rusya - Almanya ilişkilerini değerlendiren ve ilginç benzetme yapan Medvedev, "Rusya - Almanya ilişkisi hastalıklı, ama tedavi edilebilir." diye konuştu. Tedavi yöntemini de açıklayan Medvedev, "Tedavisi çok basit, diyalog ve güvenli sağlamak yeterli. Ticaretlerimiz birbirine güveniyor. Ticari hacim düştü ama ortak şirketlerin sayısı azalmadı." şeklinde konuştu.

Rusya ile Almanya arasındaki ticari hacmin yüzde 40 azaldığını belirten Medvedev, Avrupa Birliği ile ise 2 katı azaldığını söyledi. Medvedev, ilişkilerin bu şekilde devam etmesi halinde mevcut durumun daha da kötüye gideceğini dile getirdi.
CİHAN
<< Önceki Haber Medvedev: Yaptırımları kaldırmak için Avrupa'dan ilk... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER